Ob odprtju krožišča v Ivančni Gorici ponosno izobesili slovensko zastavo

Ivančna Gorica, 14.11.2018


Danes je župan Dušan Strnad, skupaj s predstavnikom Direkcije RS za ceste Tomažem Willenpartom in direktorjem Komunalnih gradenj Grosuplje Viktorjem Dolinškom, z dvigom slovenske zastave slovesno odprl krožišče Malo Hudo v bližini podjetij Akrapovič in Rojec v Ivančni Gorici.
Dogodka so se poleg podžupana Tomaža Smoleta udeležili še številni gostje in sicer vodja projektov na Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Papler, nekdanji minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Občine Škofljica Ivan Jordan ter Ambasador občine in direktor podjetja Akrapovič, Igor Akrapovič. Med prisotnimi je bilo tudi več občinskih svetnikov, direktorjev javnih zavodov in predstavnikov lokalnih podjetij.

V nagovoru je župan Dušan Strnad poudaril, da je z izgradnjo krožišča uspešno zaključena prva faza zahodne obvoznice, ki bo z nadgradnjo nadvoza in ceste proti Stični, v roku dveh let, popolnoma razbremenila center Ivančne Gorice. Projekt je ob izgradnji krožišča vključeval tudi rekonstrukcijo regionalne in dela lokalne ceste na odcepu proti Stični ter izgradnjo protipoplavnega nasipa. »Ker je skrb za varnost ena temeljnih nalog vsake lokalne skupnosti, so zgrajeni še pločniki za pešce, kolesarske poti in razsvetljava. Rad bi se zahvalil vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri projektu pred začetkom in v času gradnje. Zahvala gre tudi izvajalskima podjetjema Rekon in Komunalne gradnje iz Grosuplja, ki so zgradili ta lep infrastrukturni objekt ter se držali časovnih rokov«, je dejal Strnad.

Povedal je še, da je celotna investicija znašala nekaj manj kot 1.200.000 evrov, od tega je Direkcija RS za infrastrukturo zagotovila sredstva v višini 681.011 EUR, Občina Ivančna Gorica pa 518.022 EUR.

Zbrane je nagovoril tudi predstavnik Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, vodja Sektorja za investicije v ceste, Tomaž Willenpart. Kot je dejal Direkcija gradi ceste predvsem za ljudi, za uporabnike teh cest. »Tudi danes smo priča takemu dogodku, ki v prvi vrsti pomeni izboljšanje prometne varnosti v tem delu Ivančne Gorice, predstavlja pa tudi nastavek bodoče obvoznice, ki bo vsebovala nadvoz preko železniške proge in navezavo na avtocesto. Le s tem objektom pa bo tudi to krožišče, ki na prvi pogled zgleda veliko, dobilo tisto dodano vrednost ter z izgradnjo občinske ceste proti Stični, razbremenil prometno gnečo v centru kraja«, je povedal Willenpart ter se krajanom in sosednjima podjetjema zahvalil za potrpežljivost v času gradnje.
Sledil je še slavnostni trenutek dviga zastave Republike Slovenije, ki so jo ob zvokih slovenske himne v krožišče prinesli učenci Osnovne šole Stična, visoko v zrak pa jo je ponosno dvignil župan Dušan Strnad. Še pred tem je za blagoslov in varno pot udeležencev v prometu poskrbel ivanški župnik Jurij Zadnik.
Z glasbenimi točkami so dogodek obogatili učenci Glasbene šole Grosuplje – enota Ivančna Gorica in sicer Gross upi, pod vodstvom mentorice Polone Udovič ter solisti pod vodstvom Polone Kopač Trontelj.

FotogalerijaTo spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki