Župan sprejel državne pokalne prvakinje PGD Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 30.03.2018


V četrtek, 29. marca 2018, je župan Dušan Strnad v sejni sobi občine sprejel ekipo članic iz Prostovoljnega gasilskega društva Ivančna Gorica, ki so na nedavnem zaključnem pokalnem tekmovanju Gasilske zveze Slovenije v spajanju sesalnega voda osvojile naziv državnih pokalnih prvakinj.
Brez dvoma so takšni dosežki izrednega pomena tudi za širšo skupnost, zato je župan Dušan Strnad ekipi gasilk podelil posebno županovo priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače. S priznanjem se je članicam PGD Ivančna Gorica v sestavi Simona Kastelec, Urška Vidmar, Eva Zupančič, Neža Zupančič, Maja Ceglar, Katja Selan in Sabina Glavič, zahvalil za njihov doprinos k prepoznavnosti Občine Ivančna Gorica.
Po besedah vodje oziroma kapetanke ekipe Maje Ceglar jim ta uspeh vsekakor pomeni ogromno, saj so v njega vložili veliko število ur treningov, odrekanja in prilagajanja. Kot je dejala ima ta uspeh dolgoletne korenine, zato gre velika zasluga tudi fantom iz ekipe 1A, predvsem pa njihovemu mentorju, trenerju in izjemnemu analitiku, Mihu Hrovatu. »Hvala vsem, ki ste pripomogli k temu zgodovinskemu uspehu, hvala domačim gasilcem za veličasten in nepozaben špalir ter seveda velika zahvala županu za prelep sprejem«, še dodaja Ceglarjeva.

Čestitkam ekipi so se pridružili tudi številni gostje, med njimi so zbrane nagovorili predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Jure Strmole, častni predsednik zveze Lojze Ljubič in nekdanji poveljnik PGD Ivančna Gorica Marjan Knez.

Sprejem pri županu so s himno državnim prvakinjam obogatile pevke Ženskega pevskega zbora Harmonija iz Ivančne Gorice.

Še nekaj informacij o pokalnem tekmovanju v spajanju sesalnega voda:

Pokalna gasilska tekmovanja za pokal Gasilske zveze Slovenije v spajanju sesalnega voda potekajo že vse od leta 2011. Tekmovanja potekajo v kategorijah članic in članov. Ekipa sestavlja 6 tekmovalcev, kateri morajo v čim boljšem času izvesti vajo v spajanju sesalnega voda. Pokalna tekmovanja potekajo od januarja do marca po različnih krajih Slovenije.

Članice PGD Ivančna Gorica na tekmovanjih sodelujejo že vse od leta 2015, letošnje leto pa se je za njih začelo sanjsko. Na zadnjih treh tekmah so dobesedno pometle s konkurenco in se zanesljivo veselile prvega mesta, med tem ko so prvi dve tekmi zaključili na 5. oz. 9. mestu. V skupnem seštevku je ekipa ivanških gasilk dosegla 27 točk in za 4 točke prehitela drugo uvrščeno ekipo.

Naj omenimo, da je na omenjenem tekmovanju nastopala tudi ekipa fantov - članov sosednjega PGD Radohova vas. Slednji so na koncu zasedli prav tako odlično 4. mesto. Čestitke tudi njim.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki