MPZ OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, najboljši mladinski zbor 26. Revije (ex-aequo)

Ivančna Gorica, 29.03.2018


Od 26. do 28. marca 2018 je v Zagorju ob Savi potekala 26. Revija v državnem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov, na katerem se je predstavil tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični.
Pevska revija je bienalna in poteka že vse od leta 1968, zato letos obeležuje 50 let od prve izvedbe. V treh dneh se je na odru zvrstilo 52 zborov oziroma 2000 mladih pevcev, zapeli pa so 150 skladb izpod peres 27 slovenskih in 29 tujih skladateljev.

Mladinski pevski zbor iz OŠ Ferda Vesela, ki ga vodi Simona Zvonar je prejel zlato priznanje z odliko. Prav tako je prejel nagrado za najboljši pevski zbor 26. revije – EX AEQUO, najboljši nastop zbora debitanta na 26. reviji, priznanje pa je prejela tudi zborovodkinja Simona Zvonar, kot najboljša debitantka zborovodkinja mladinskega zbora.

Čestitkam se pridružuje tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki