Izpostavljamo

Prednovoletno srečanje z duhovniki iz občine Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 20.12.2017


Župan Dušan Strnad se že tradicionalno ob koncu leta sreča z duhovniki, ki delujejo v župnijah v naši občini. Letošnje srečanje je potekalo v prostorih Gostišča Štorovje, katerega so se udeležili duhovniki vseh sedmih župnij iz občine Ivančna Gorica, kot tudi stiški opat Janez Novak in upokojeni opat Anton Nadrah.
Posebno dobrodošlico je župan Dušan Strnad zaželel župnikoma iz Krke Dejanu Pavlinu in Višnje Gore Slavku Judežu, ki sta bila na srečanju prisotna prvič. Nekdanja župnika, Marko Burger in Janez Mihelčič, sta se namreč s poslovilno mašo od Krke in Višnje Gore poslovila letos poleti.
Na srečanju je župan zbranim na kratko predstavil večje projekte, ki so se izvedli v tem letu kot tudi projekte, ki so se izvajali v sodelovanju z župnijami in samostanom. Vsekakor je minulo obdobje zaznamovalo praznovanje tisoč letnice župnije Šentvid pri Stični in izdaja bogate monografije Šentviško tisočletje. V cerkvi sv. Jožefa v Ivančni Gorici je nedavno potekalo diakonsko posvečenje Primoža Megliča in cistercijana brata Jona Veneta. Na dan državnosti je občina organizirala tradicionalno prireditev na Polževem, kjer se je z mašo poklonila domovini. Kot vsako leto, je tudi letos finančno podprla obdarovanje otrok po župnijah. Občina je sofinancirala obnove na cerkvah, ki imajo status kulturnih spomenikov in sicer cerkve v Velikih Češnjicah, Svetem Roku, Leskovcu in Kriški vasi.
Leto 2017 sta zaznamovala tudi dva žalostna dogodka iz duhovniških vrst. K večnemu počitku sta odšla duhovni pomočnik Ciril Berglez iz Šentvida pri Stični in policijski vikar Janko Novak.
Ob zaključku so zbrani nazdravili še upokojenemu župniku in častnemu občanu msgr. Jožetu Kastelicu, ki je prav na ta dan praznoval svoj osebni praznik. Srečanje se je zaključilo s toplim stiskom rok in željami ob prihajajočih božično novoletnih praznikih.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki