Izpostavljamo

Slovesno odprtje razstave slikarke Damijane Bijek - Dambija

Ivančna Gorica, 19.12.2017


»Naj bo pot vaših dni tlakovana z lepimi spomini«, se glasi nova razstava v zadnjih letih umetnice in slikarke Damijane Bijek – Dambija. Uradno odprtje je potekalo v ponedeljek, 18. decembra 2017, v prekrasnem decembrskem ambientu Kavarne Sonček v Ivančni Gorici.
Gre že za tretjo razstavo likovnih del v prostorih kavarne Sonček in počasi postaja stalnica v teh prazničnih dneh. Številnim obiskovalcem je tako kot lani likovno oceno oziroma recenzijo podala kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, diplomirana umetnostna zgodovinarka. Kot je dejala je letošnja razstava v primerjavi z lansko, dokaz, da je Damijana v tem letu raziskovala, iskala še boljše in še bolj prepričljive poti likovnega vizualiziranja. S tem je svoja ustvarjalna dejanja postavila še na višjo raven. »To pomeni, da je v tem letu ustvarjalno zorela in pokazala svoj čuteč ustvarjalni karakter. S svojimi deli nam razkriva svojo senzibilno ustvarjalno naravo«, še dodaja likovna kritičarka. Ob odprtju ji je iskreno čestitala in zaželela, da bi bila njena pot ustvarjanja vselej naravnana v odnosu med zunanjim in notranjim in vedno obsijana s soncem.
Z obiskom je ustvarjalko počastil podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, ki se je umetnici zahvalil, da je s prečudovitimi umetninami občanom znova naredila december lepši in bolj prijazen. Vsem prisotnim pa je zaželel vse dobro ob prihajajočih praznikih. Razstavo so z ubranim petjem popestrili člani zasedbe Stiški kvartet.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki