Izpostavljamo

V Stični potekala konferenca Poveljstva Logistične brigade Slovenske vojske

Ivančna Gorica, 14.12.2017


V prostorih gasilskega centra Stična je nedavno potekala konferenca vodstvenega kadra Logistične brigade. Logistična brigada je ena izmed treh brigad Slovenske vojske (poleg 1. in 72. brigade). Vse tri brigade so podrejene Poveljstvu sil Slovenske vojske.
Namen tokratne konference je bila seznanitev poveljujočih o nalogah, ki pripadnike brigade čakajo v letu 2018 ter pregled nalog, ki so bili realizirane v letu, ki se izteka. Poveljnik Logistične brigade brigadir Milan Žurman poskrbi, da slednja vedno poteka v različnih krajih in izven vojašnic Slovenske vojske. Kot je dejal s civilnim okoljem zelo dobro sodelujejo saj so podrejene enote Logistične brigade (Vojaška zdravstvena enota, 157. logistični polk, 670. logistični polk) locirane v različnih krajih oz. vojašnicah po celotni Sloveniji.
Na konferenco je brigadir Žurman povabil tudi vodstvo Občine Ivančna Gorica in Gasilske zveze Ivančna Gorica. Poleg župana Dušana Strnada sta konferenci prisostvovala še upokojeni brigadir Slovenske vojske in občan Ivančne Gorice Marjan Balant ter predsednik gasilske zveze Jure Strmole. Župan je zbranim na kratko predstavil občino in korektno sodelovanje le-te z gasilstvom in občinskim štabom civilne zaščite.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki