Srečanje upokojencev občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje

Ivančna Gorica, 04.10.2017


Koordinacija društev upokojencev občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, je minulo soboto, 30. septembra, v športni dvorani Osnovne šole Stična priredila tradicionalno letno srečanje upokojencev. V koordinacijo je vključenih vseh sedem upokojenskih društev, od tega tudi vsa štiri iz naše občine.
Uvodna beseda je pripradla predsednici združenih društev, Malči Žitnik. Slednja se je še posebej zahvalila vsem županom občin in donatorjem, ki vsakoletno pomagajo pri pokroviteljstvu srečanja starejših. Tudi letos je glavno pokroviteljstvo prevzela gostiteljica, Občina Ivančna Gorica. Kot je še dodala Žitnikova, se bo Koordinacija društev upokojencev v skladu z uveljavljenim piramidalnim sistemom organiziranosti upokojenskih društev v Sloveniji, reorganizirala v Območno zvezo upokojencev Dolenjska. S tem bodo sedanjo koordinativno in povezovalno vlogo še nadgradili.
Srečanja so se udeležili tudi številni gostje, župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič, podžupanja občine Dobrepolje Nevenka Dolgan, predsednica ivanškega Sveta župana za starosti prijazno občino Milena Vrenčur, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana in predsednik Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev upokojencev Marjan Sedmak, podpredsednica Mestne zveze društev upokojencev Anka Tominšek in še nekateri. Župan Strnad je izrazil navdušenje nad tem, da se je srečanja ponovno udeležilo tako veliko število starejših, ki so po njegovem videnju iz leta v leto mlajši in bolj aktivni. Na koncu jim je še zaželel predvsem veliko zdravja, volje, zagnanosti in energije pri vključevanju v takšne in drugačne aktivnosti.
Prireditev je spremljal tudi bogat kulturni program. Nastopili so učenci tretjega razreda matične šole OŠ Stična, pevka Ana Hudorovac iz OŠ Brinje Grosuplje, instrumentalna skupina Gross upi iz Glasbene šole Grosuplje – podružnica Ivančna Gorica ter tenorist Miloš Genorio s spremljavo na harmoniki. Ob zaključku so se predstavili še združeni pevski zbori vseh upokojenskih društev.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki