Izpostavljamo

FOTO: 5. festival kiparjev z motorno žago

Ivančna Gorica, 14.06.2017


Pretekli konec tedna je na Gradišču nad Stično potekal že 5. festival kiparjev z motorno žago, ki ga vsakoletno pripravlja Društvo kiparjev z motorno žago. Obiskovalci so si lahko, od petka 9. junija do nedelje 11. junija, na izletniški točki ogledovali razstavo lesenih skulptur in bili priča državnemu prvenstvu v hitrostnem kiparjenju z motorno žago.
»Na letošnjem hitrostnem tekmovanju (speed carvingu), ki traja točno 60 minut in je edino tovrstno tekmovanje v Sloveniji, je tekmovalo 16 tekmovalcev, med njimi tudi dve tekmovalki«, je povedal predsednik Društva kiparjev z motornimi žagami Vlado Cencel, po rodu Šentvidčan, ki zdaj živi v Velenju. Strokovna komisija, v sestavi Jelke Rojec, Primoža Puglja in Ljubomirja Zidarja je odločila, da je letošnji državni prvak v hitrostnem kiparjenju postal Gregor Tršar iz Logatca (kip žolna), drugo mesto je zasedel Tadej Brgles iz Ljubnega ob Savinji (kip orel na smučeh), tretjega pa Jernej Verbuč iz Mozirja (kip veverica). Člani komisije so ocenjevali predvsem proporcijo, izvirnost in dokončanost kipa.

Gregor Tršar

Jernej Verbuč

Tadej Brgles
Po izboru občinstva pa je zmagal domačin Dejan Kastelic iz Šentvida pri Stični, ki je hlod lesa spremenil v konjsko glavo.
Domačina Dejan Kastelic in Vlado Cencelj

V času festivala je bilo poskrbljeno tudi za zanimiv spremljevalni program. S strani Zavoda za gozdove Slovenije je bil prikazano varno delo z motorno žago, na ogled pa je bila razstava preko 60 motornih žag iz zbirke Jožeta Skoka.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki