Izpostavljamo

Sprejem državnih prvakov Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 09.06.2017


V petek, 9. junija 2017, sta Občina Ivančna Gorica in podjetje Livar d.d., v prostorih podjetja Livar d.d., sprejela člane ekipe mlajših dečkov B Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica, ki so na zaključnem turnirju državnega prvenstva na Igu, osvojili naslov državnih prvakov. Občina Ivančna Gorica in podjetje Livar sta igralcem ter vodstvu ekipe podelila posebna spominska darila.
Ekipo mlajših dečkov B sestavljajo dečki letnika 2005 in mlajši, ki prihajajo iz vseh koncev naše občine. Na zaključnem turnirju, ki je potekal športni dvorani na Igu, so nastopili ekipe SVIŠ-a, ŠD Mokerc IG, RK Gorenje Velenje in rokometaši Krke iz Novega mesta. Najmlajši upi ivanškega rokometa so v finalu premagali vse tri nasprotnike in zanesljivo osvojili naslov državnih prvakov. Drugo mesto so zasedli Novomeščani, tretje Ižanci in četrto Velenjčani.

Na sprejemu so bili poleg članov zmagovalne ekipe navzoči še trener ekipe Uroš Šparl, pomočnik trenerja Aleksander Polak, predsednik kluba in ravnatelj stiške šole Marjan Potokar, glavni izvršni direktor podjetja Livar mag. Jože Kaligaro in član uprave Jože Strmole ter župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. Slednji so še izrekli še posebej ponosni na uspehe mladih rokometašev.
Po besedah župana Dušana Strnada je od podjetja Livar v veliki meri odvisen tudi obstoj občine Ivančna Gorica, tako kot je marsikatera družina iz naših krajev odvisna od podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo in obdelavo livarskih ulitkov. Zagotovo pa so prihodnost tudi mladi uspešni občani, danes tukaj športniki rokometaši. »Vi ste generacija, da promovirate občino Ivančan Gorica, promovirate naš šport in ste zagotovilo, da bomo na tem in drugih področjih še naprej uspešni«, je dejal Strnad, ki je ekipi za izvrsten rezultat podelil spominski kovanec Prijetno domače, ki bo zagotovo krasil vitrino uspešnega kluba in bo spodbuda za naprej. Zahvalil se še podjetju Livar, za pobudo skupnega sprejema, kar je dokaz dobrega sodelovanja z lokalno skupnostjo.
Mag. Jože Kaligaro, ob sprejemu povedal: »Z Občino smo se pred časom dogovorili, da bomo sponzorirali nekatere aktivnosti preko občine, ki so za njo pomembne. Eno od teh najpomembnejših pa je delo z mladimi. Odločili smo se za segment rokometa, kar se je pokazalo kot zelo dobra poteza, saj imamo v Ivančni Gorici ponovno rokometne državne prvake«, je dodal prvi mož Livarja in resno dodal: »Osnovno vodilo naj vam bo še naprej delo v timu. Važna je pot, cilje je mogoče v drugem planu. Enako velja tudi za doseganje uspehov v šoli, saj so športni uspehi vzporedni z uspehi v šoli«.

Zbrane sta nagovorila še predsednik kluba Marjan Potokar in trener ekipe Uroš Šparl. Ivanški klub je v zadnjih desetletjih uvrščen med najboljših deset klub v Sloveniji. V vseh teh letih je klub zabeležil 53x uvrstitev v polfinalna tekmovanja, 12x v finalna tekmovanja, kar štirikrat pa so postali državni prvaki. Klub se lahko pohvali tudi s petkratnim igranjem na najvišji ravni v članski kategoriji. Trener ekipe, Uroš Šparl se je zahvalil za izkazano čast in obljubil, da se bodo mladi rokometaši tudi v bodoče trudili za čim boljše rezultate.

Sledilo je skupinsko fotografiranje, rokometaši pa so si ogledali še proizvodnjo podjetja.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki