Izpostavljamo

V Višnji Gori bo postavljeno spominsko obeležje kranjski čebeli

Ivančna Gorica, 19.05.2017


Občina Ivančna Gorica in Čebelarska zveza Slovenije vabita na začetek skupnega projekta Postavitev spominskega obeležja kranjski čebeli, ki bo v torek, 23. maja 2017, ob 10. uri, v starem mestnem jedru v Višnji Gori.
Na Gradu Podsmreka pri Višnji Gori, občina Ivančna Gorica, je v 19. stoletju aktivno delovala čebelarska družina Rothschütz, ki je zaslužna za današnjo prepoznavnost, ugled in razširjenost kranjske čebele v svetu. Gre za izjemno kulturno dediščino na eni strani, po drugi pa svetovno znana kranjska čebela bolj kot kdaj koli prej potrebuje pomoč, da jo zaščitimo in ohranimo.

Čebelarska zveza Slovenije in Občina Ivančna Gorica sta se tako skupaj odločili, da v starem mestnem jedru Višnje Gore postavita v letu 2018 spominsko obeležje kranjski čebeli. Tako bomo skupaj začeli novo, čebelam naklonjeno zgodbo.

Vljudno vabljeni na krajši dogodek, kjer se bo predstavil projekt postavitve obeležja kranjski čebeli.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki