Izpostavljamo

2. Kmečke igre v Dobu

Ivančna Gorica, 17.05.2017


Kulturno športno društvo Dob je tudi letos, v sklopu dnevov kulture, v občini Ivančna Gorica organiziralo 2. Kmečke igre. Obisk konjarjev iz Konjerejskega društva Gombišče pa je prireditev še obogatilo in sicer z vožnjo po bližnji okolici s konjsko vprego.
V dopoldanskem času so najprej organizirali otroške kmečke igre na katere se je prijavilo 5 ekip. Tekmovali so v sedmih različnih igrah. Med igrami je bilo začutiti borbenost, veselje in povezanost. Prvega mesta med otroškimi ekipami so se veselili člani ekipe PAJKOVI, 2. mesto FAZANKE in 3. mesto ekipa Kulturno-športnega društva Dob.
Ob 14. uri so se začele še kmečke igre za odrasle, na katere se je prijavilo 16 ekip. Po četrti igri je tekmovanje, za najboljše mesto, nadaljevalo najboljših osem ekip. Tekmovalni duh je kar mrgolel po poligonu. Ker so to kmečke igre, seveda smeha in dobre volje ni manjkalo. Na koncu so se zmage veselili člani ekipe AMA iz okolice Doba, 2. mesto je zasedla ekipa HOČEVSKA BANDA in 3. mesto ekipa BOROVNIČKE IN BOROVNICE.
Tekmovalci so imeli res veliko energije in borba je bila neizprosna. Bili so osredotočeni na svoje naloge (prenašanje jajčk v vrečkah, prenašanje vode v škornjah, kakanje krompirja, ruženje koruze,...), gledalci in navijači pa so energijo usmerili v spodbujanje svojih favoritov. Da pa je bila prireditev še boljša je za dobro voljo in ples poskrbel ansambel HEC.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki