Izpostavljamo

Gasilci so počastili svojega zavetnika svetega Florijana

Ivančna Gorica, 11.05.2017


Sveti Florijan je priljubljen svetnik in priprošnjik za zaščito pred ognjem. Njegov god praznujemo 4. maja, še posebej pa se mu priporočajo gasilci, ki so se v teh dneh številčno udeležili t.i. Florijanovih maš. Florijanove maše so potekale v več krajih občine Ivančna Gorica.
4. maja 2017 je Florjanovo mašo gostilo sektorsko društvo PGD Višnja Gora. Svete maše v cerkvi sv. Ane v Višnji Gori, so se udeležili gasilci in gasilke iz PGD Višnja Gora, PGD Kriška vas in PGD Vrh pri Višnji Gori. Slovesnega dogodka se je udeležil tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, član PGD Kriška vas. Mašo je za vse gasilce in gasilke daroval domači župnik, gospod Janez Mihelčič.
V petek, 5. maja 2017, je v čast zavetniku gasilcev sveta maša potekala v Dobu pri Šentvidu, v nedeljo 7. maja 2017 pa še Florjanova maša v Velikih Češnjicah, kjer so se zbrali člani gasilskega sektorja Šentvid. Maše so se udeležili člani PGD Šentvid pri Stični, PGD Radohova vas, PGD Temenica, PGD Sobrače, PGD Dob pri Šentvidu in PGD Hrastov Dol. Gasilci se v Velikih Češnjicah zbirajo že tradicionalno, saj je v tamkajšnji podružnični cerkvi sv. Ane nahaja oltar zavetnika gasilcev.
Gasilski sektor Zagradec pa je imel sveto mašo v nedeljo, 7. maja 2017, v cerkvi sv. Jerneja v Ambrusu. Maše so se udeležili gasilci in gasilke PGD Ambrus, PGD Korinj, PGD Krka in PGD Zagradec.To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki