Izpostavljamo

Za nami je peti pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače

Ivančna Gorica, 09.05.2017


Peti množični pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače, ki sta ga organizirala občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače, je potekal minuli konec tedna, od petka 5. maja, do nedelje 7. maja. V vseh treh dneh se je pohoda udeležilo več kot 200 pohodnikov. Dnevno se je pohoda udeležilo od 50 do 80 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajst info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače je letos uspelo v treh dneh obiskati 34 udeležencem.
Navigacijske naprave so pokazale, da so pohodniki v 35 urah ter po približno 2750 višinskih metrov vzponov in 2640 višinskih metrih spustov prehodili nekaj več kot 100 km poti. Zaključek tridnevnega pohoda je potekal na izletniški točki na Gradišču nad Stično. Zbrane pohodnike je nagovoril župan Dušan Strnad, ki jim je čestital za prehojeno pot, najbolj vztrajnim 34 pohodnikom, pa se je še posebej zahvalil s priznanjem za uspešno prehojeno pot in obisk vseh 12-ih info točk na krožni pešpoti. Posebno priznanje je prejelo deset pohodnikov, ki so krožno pot v celoti prehodili že peto leto zapovrstjo. Župan se je ob tej priložnosti zahvalil tudi vsem gostoljubnim krajanom in društvom, ki so še dodatno popestrili tridnevni pohod po občini.

In kdo so bili najbolj vztrajni pohodniki na 5. pohodu po Krožni pešpoti Prijetno domače?
Majda in Polde Sadar, Slavka in Anton Fortuna, Jožica in Rado Kralj, Ivanka in Lojze Fortuna, Anica in Anton Turk, Ana in Tone Prosen, Irma Sterle Erjavc in Stane Erjavc, Janez Golf, Anton Vencelj, Marta Rus, Boštjan Medvešek, Janez Perovšek, Andrej Hernec, Helena Adamlje, Samo Zupančič, Mojca Hren, Anton Košiček, Anton Zupančič, Marinka Kralj, Jože Gregorič, Alojz Šinkovec, Robert Šetinc, Miran Slana, Marta Šeme, Gorazd Sinjur, Ivan Janez Čebular in Janez Mežan.
Krožno pešpot Prijetno domače pa so v celoti v vseh petih letih prehodili:
Tone Košiček, Alojz Šinkovec, Janez Golf, Miran Slana, Rado Kralj, Ana Prosen, Anton Prosen, Slavka Fortuna, Anton Fortuna in Janez Mežan.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Zanimiv podatek:
  • ob otvoritvenem pohodu je celotno pot v 3 dneh prehodilo 19 pohodnikov,
  • na drugem pohodu je celotno pot prehodilo 34 pohodnikov,
  • na tretjem pohodu jih je bilo 27,
  • na četrtem pohodu je s celotno potjo opravilo rekordnih 42 pohodnikov;
  • na letošnjem petem pohodu pa 34 pohodnikov;
  • novo obeležje na izletniški točki Gradišče nad Stično – dva in pol tonski kamen, na katerem je vklesan zemljevid občine Ivančna Gorica;
  • kar 10 pohodnikov je celotno pot prehodilo že peto leto zapored.
Nadejamo se, da se nam v prihodnjem letu zopet pridružijo tako naši stari znanci, kot tisti, ki si želijo pot prehoditi prvič. Veseli nas, da so se nam na pohodu pridružili pohodniki tudi iz drugih krajev in občin. Upamo, da o svojem zadovoljstvu in izkušnji povedo tudi ostalim, željnim rekreacije, da se na naslednji 6. pohod zopet odpravimo v tako lepem številu. Sama vsebinska zasnova pohoda pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Spodaj objavljamo tudi reportaže iz vseh treh dni.

Reportaža 1. dne >>

Reportaža 2. dne >>

Reportaža 3. dne >>

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki