Izpostavljamo

Za vikend na 5. pohod po Krožni poti Prijetno domače

Ivančna Gorica, 02.05.2017


Od petka, 5. maja do nedelje 7. maja 2017, Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica organizirata 5. pohod po Krožni poti Prijetno domače, s startom ob 6.45 uri izpred stavbe Občine Ivančna Gorica. Lani se je pohoda v vseh treh dneh udeležilo preko 170 pohodnikov. Dnevno se je pohoda udeležilo približno od 50 do 80 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajstih info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače je lani uspelo v treh dneh obiskati kar 42 udeležencem, kar je rekordna številka.
V letošnjem letu organizator zopet pripravlja popestritev pohoda z zanimivimi aktivnostmi ob poti, zato še posebej vabljeni vsi, ki imate radi rekreacijo, zdrav način preživljanja prostega časa in uživanje v prelepi neokrnjeni naravi naše občine.

START: Petek, 5. maja ob 6:45 uri, izpred stavbe Občine Ivančna Gorica.

PREDVIDEN POTEK POTI:
1. DAN (5. maj 2017): Ivančna Gorica – Muljava – Krka – Ambrus – Zagradec
2. DAN (6. maj 2017): Muljava – Višnja Gora – Metnaj – Stična
3. DAN (7. maj 2017): Zagradec – Dob – Temenica – Sobrače – Šentvid – Gradišče nad Stično

Podroben načrt poti -
pdfItinerar poti (.pdf 374KB)

Pot lahko prehodite v celoti (cca. 100 km) ali pa se nam pridružite na posameznih odsekih. Pot je označena z markacijami in usmeritvenimi tablami. Potek pohoda bo možno spremljati tudi preko spletne strani in Facebook profila občine Ivančna Gorica. Vsak pohodnik prejme kartonček za žigosanje, v katerem zbira žige nameščene na vseh 12-ih info točkah. Pohodniki, ki bodo zbrali vse žige, bodo nagrajeni s praktično nagrado. V primeru zadostnega števila zainteresiranih, bo organizirana tudi prenočitev.

Na pohod se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št.: 041/437-382 ali na elektronsko pošto: turizem@ivancna-gorica.si, kjer dobite tudi vse potrebne informacije o pohodu in trasi poti.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki