Izpostavljamo

Prazniki vabijo na številne prireditve

Ivančna Gorica, 28.04.2017


Vabljeni na prireditve, ki bodo v občini Ivančna Gorica popestrile dogajanje v letošnjih prvomajskih praznikih.

Kresovanje in Petkova pumpa v Temenici

Gasilke in gasilci PGD Temenice organizirajo tradicionalno prvomajsko kresovanje v Športnem parku Temenica. Za glasbo, veselje in ples bo poskrbel DJ JOHNY in PETKOVA PUMPA. Za hrano in pijačo bo tudi poskrbljeno. Vabljeni v nedeljo, 30. aprila 2017, ob 20. uri.

Kresovanje z ansamblom Povratniki na Krki

V krški dolini se bo spet veselilo, plesalo in pelo ob kresu in zvokih ansambla Povratniki. Središče dogajanja bo igrišče pred kulturnim domom na Krki (v primeru dežja dvorana v kulturnemu domu). Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Vabljeni na kresovanje na Krko, v nedeljo 30. aprila s pričetkom ob 19.30 uri.

Kresovanje na Debelem hribu

Vinogradniško sadjarsko turistično društvo Debeli hrib pa vabi na kresovanje na Debeli hrib, ki bo, 30. aprila 2017 s pričetkom ob 19.30 uri. Vinogradniki iz domačega društva bodo kres pripravili na križišču v središču naselja, kjer bo poskrbljeno za dobro voljo, okusno hrano in izbrano kapljico.

25. Romanov pohod

Planinsko društvo Šentvid pri Stični vabi v ponedeljek 1. maja 2017 na tradicionalni 25. Romanov pohod, s pričetkom ob 8. uri na parkirišču v Stični. Pohod bo potekal po trasi Stična – Nograd - Sela – Izirk – Obolno – Pristava – Gradišče – Stična, pohodniki pa se bodo naužili lepot narave in spoznali tudi bogato kulturno in zgodovinsko dediščino krajev na trasi poti. Vabljeni vsi ljubitelji planin in pohodništva!

5. pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače

Od petka, 5. maja do nedelje 7. maja 2017, Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica organizirata 5. pohod po Krožni poti Prijetno domače, s startom ob 6.45 uri izpred stavbe Občine Ivančna Gorica. Lani se je pohoda v vseh treh dneh udeležilo preko 170 pohodnikov. Dnevno se je pohoda udeležilo približno od 50 do 80 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajstih info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače je lani uspelo v treh dneh obiskati kar 42 udeležencem, kar je rekordna številka.
START: Petek, 5. maja ob 6:45 uri, izpred stavbe Občine Ivančna Gorica.
Na pohod se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št.: 041/437-382 ali na elektronsko pošto: turizem@ivancna-gorica.si, kjer dobite tudi vse potrebne informacije o pohodu in trasi poti.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki