Delegacija združenja kmetov in gozdarjev iz Srbije na obisku v občini Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 16.03.2017


V ponedeljek, 13. marca 2017, je podžupan Tomaž Smole na Kmetiji Erjavec v Gorenji vasi sprejel 30-člansko delegacijo Ekološkega združenja in Združenja kmetov Dragačeva-Guča (Ekološko društvo Dragačeva-Guča in Udruženje poljoprivrednika Dragčeva-Guča) iz Srbije, ki se v teh dneh mudijo v Sloveniji.
Na kmetiji Erjavec jim je podžupan Smole predstavil občino Ivančna Gorica, spodbujanje razvoja kmetijstva in turizma ter blagovno znamko Prijetno domače. Prav tako jih je seznanil z delovanjem Lokalne akcijske skupine STIK, ki deluje na območju občin Ivančna Gorica, Dolenjske Toplice, Trebnje in Žužemberk. Goste je predvsem zanimalo na kakšen način sta v naši občini organizirana kmetijstvo in proces samooskrbe ter katere aktivnosti so namenjene razvoju turizma. Beseda je tekla tudi o evropskih razpisih in financiranju projektov ter morebitnem partnerstvu pri izvedbi.
V nadaljevanju obiska so si gostje nato ogledali kmetijo, sadovnjak in sušilnico sadja pri Erjavčevih, ki obiskovalcem vselej skozi »zgodbo o jabolku« na zanimiv način predstavijo svojo dejavnost. Gostje iz Srbije so v Sloveniji na 3-dnevni strokovni ekskurziji z namenom spoznavanja dobrih praks s področja kmetijstva, gozdarstva in turizma.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki