Obisk učencev iz pobratene občine Hirschaid

Ivančna Gorica, 08.03.2017


V dneh od ponedeljka, 6. 3. 2017 do petka, 10. 3. 2017 Osnovna šola Stična gosti obisk učencev iz partnerske šole iz Hirschaida. V mednarodni izmenjavi učencev sodeluje 22 učencev iz Realschule Hirschaid, ki so našo občino obiskali pod vodstvom profesorjev in ravnatelja nemške šole Michaela Arnolda. Naši učenci sovrstnike iz Nemčije gostijo tudi na njihovih domovih.
V torek, 7. marca 2017, so se učenci udeležili sprejema pri županu Dušanu Strnadu, ki je dijakom predstavil več kot 15-letno zgodovino pobratenja obeh občin in jim ob njihovem obisku v naši občini zaželel prijetno bivanje. Kot je dejal je prepričan, da so prav mladi, ki se že skozi učni proces aktivno vključujejo v odnose med obema občinama, garancija za partnerstvo tudi v prihodnosti. Ob zaključku sta se predstavnika slovenskih in nemških šolarjev županu še zahvalila za pomoč pri organizaciji izmenjave.
V teh dneh si bodo učenci poleg lepot naše občine ogledali še glavno mesto Ljubljana, kobilarno Lipica, Piran in Portorož. Čas bodo preživljali tudi pri pouku na Osnovni šoli Stična in Srednji šoli Josipa Jurčiča, kjer bodo sodelovali pri različnih aktivnostih.

Povratek učencev v Nemčijo bo sledil v petek v dopoldanskem času.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki