NOVOSTI letošnjega 24. Pohoda po Jurčičevi poti

Ivančna Gorica, 03.03.2017


Jurčičeva pot je namreč tudi del krožne poti Prijetno domače, ki povezuje dvanajst turističnih središč na območju občine Ivančna Gorica, Prijetno domače pa je hkrati še krovna turistična blagovna znamka občine Ivančna Gorica.
Letos mineva 150 let od kar je izšla Jurčičeva satirična pripoved z naslovom Kozlovska sodba v Višnji Gori. Ob tem jubileju smo za vas pripravili kar nekaj novosti.

Prva od novosti je JURČIČEV KNJIŽNI KVIZ
Kviz dobite na startu pohoda v Višnji Gori – na stojnici Prijetno domače ali pri hostesi. Na poti med Višnjo Goro in Muljavo se boste lahko ustavili na petih točkah z informativnimi tablami, ki vam bodo služile kot pomoč pri reševanju kviza. Izpolnjeno geslo na cilju na Muljavi pokažete hostesi na stojnici, kjer boste za pravilen odgovor dobili praktično darilo.

Naj vam ko kviz navdih za branje Kozlovske sodbe v Višnji Gori!

Novost so tudi JURČIČEVE URE PRAVLJIC s karikaturistom
Jurčičeve ure pravljic bodo potekale na dan pohoda, 4. marca 2017 na Jurčičevi domačiji in sicer ob 11. uri, ob 11.30 in ob 12. uri. Izvajala jih bo Knjižnica Ivančna Gorica.

Vstop je prost, je pa za udeležbo potrebna vstopnica, katero dobite na startu pohoda ali pa prej v Knjižnici Ivančna Gorica. Pravljica je primerna za otroke od 6. leta starosti. Traja 20 min.To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki