Izpostavljamo

V Ivančni Gorici smo obeležili Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Ivančna Gorica, 21.11.2016


V soboto, 19. novembra 2016, smo tudi v naši občini obeležili letošnji svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Tako kot v mnogih slovenskih krajih so tudi v Ivančni Gorici zagorele svečke v spomin na vse tiste, ki so v prometnih nesrečah izgubili življenje. Slogan letošnjih aktivnosti se glasi »Hvala, ker me spoštuješ«. Prižiga sveč se je udeležil tudi župan Dušan Strnad.
Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč v Sloveniji obeležujemo na pobudo Zavoda Varna pot, ki je ta posebni dan letos obeležil že desetič, v naši občini pa smo ga prvič obeležili leta 2010. Tudi letos so člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica organizirali spominski prižig sveč, ki je potekal v soboto v večernih urah. Prižigu so se poleg članov ZŠAM pridružili tudi župan Dušan Strnad, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica Marjan Balant in vodja policijskega okoliša Ivančna Gorica Damijan Mišigoj. S prižgano svečo, ki so jo položili v krožišču v Ivančni Gorici, so se poklonili vsem žrtvam prometnih nesreč v naši občini.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki