Izpostavljamo

Na Martinovi tržnici izbrali najboljše mlado vino

Ivančna Gorica, 19.11.2016


Na tržnici v Ivančni Gorici so v soboto, 19. novembra 2016, Občina Ivančna Gorica, Zavod Prijetno domače in Zveza kulturnih društev Občine Ivančna Gorica v sodelovanju z upravljavcem tržnice pripravili, tradicionalno Martinovo tržnico. Poleg nakupa iz raznovrstne ponudbe naših kmetij, rokodelcev in društev, so številni obiskovalci lahko poskusili tudi letošnje mlado vino, poskrbljeno pa je bilo tudi za veselo razpoloženje s cvičkovo princeso Anjo Mrhar in televizijsko voditeljico Jasno Kuljaj.
Kljub slabši vremenski napovedi je tradicionalna Martinova tržnica v Ivančno Gorico privabila številne ljubitelje žlahtne kapljice, saj je bil letos prvič organiziran tudi izbor najboljšega mladega vina. Svoja letošnja vina so na pokušino pripeljali člani domačega Vinogradniško-sadjarsko turističnega društva Debeli hrib in štiri sosednja vinogradniška društva: Vinogradniško-turistično društvo Čatež pod Zaplazom, Društvo vinogradnikov »Lisec« Dobrnič, Društvo Vinogradnikov Suha krajina in Vinogradniško društvo Štuc Šmartno, pridružili pa so se jim tudi nekateri vinarji iz Turističnega društva Ambrus.
Najboljše rdeče vino in najboljše belo vino so izbirali obiskovalci tržnice, ki so razstavljena vina pokušali in najbolj všečna nagradili s točkami. Izmed 58 vzorcev je bilo izbrano tudi t.i. »Prijetno domače mlado vino«, pridelano na območju občine Ivančna Gorica.
Po izboru pokuševalcev je bilo za najboljše rdeče vino proglašen cviček vinarja Jožeta Zadražnika iz VSTD Debeli Hrib, drugo mesto je zasedel Jože Zadražnik z vinom Gamay iz VD ŠTUC Šmartno, tretje mesto pa je zasedlo vino Zweigelt Jožeta Venclja iz VTD Čatež pod Zaplazom.
Med belimi vini je slavila Tatjana Piškur iz VSTD Debeli Hrib z Renskim rizlingom, za njo sta se zvrstila Franci Lavrič z Laškim rizlingom iz DV Lisec-Dobrnič in Jože Gnidovec s Tramincem iz DV Suha Krajina.
Naziv najboljše »Prijetno domače mlado vino« pa si je prislužil Jože Zadražnik s cvičkom iz vinskih goric Debeli Hrib.

Druženje s Cvičkovo princeso in Jasno Kuljaj

Tržnico v Ivančni Gorici je ob tej priložnosti obiskala tudi letošnja Cvičkova princesa Anja Mrhar iz Čateža pod Zaplazom. Veselo dogajanje na tržnici, pokušanje in izbor najboljših vin pa je vodila priljubljena televizijska voditeljica Jasna Kuljaj. Med obiskovalci je bil seveda tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in direktor Zavoda Prijetno domače Miha Genorio, ki sta zbrane nagovorila in predstavila aktivnosti blagovne znamke Prijetno domače, ki je luč sveta ugledala natanko pred petimi leti, na Martinovo, 11. 11. 2011 ob 11. uri.
V kulturnem programu so sodelovali Folklorna skupina Stična in Vokalna skupina Šentviški slavčki, za vesele viže pa je skrbel Ansambel Božekaku.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki