Izpostavljamo

Jutri vabljeni na Martinovo tržnico

Ivančna Gorica, 18.11.2016


Občina Ivančna Gorica, Zavod Prijetno domače, Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica in upravitelj tržnice v Ivančni Gorici vabijo jutri, 19. novembra 2016, od 8. do 12. ure, na tradicionalno Martinovo tržnico v Ivančni Gorici. Raznovrstna in bogata ponudba na stojnicah bo še posebej zaznamovana z mladim vinom in drugimi jesenskimi dobrotami.
Kljub slabši vremenski napovedi, vabljeni na tradicionalno Martinovo tržnico, saj prireditveni šotor že stoji in bo poskrbljeno, da bo kljub morebitnemu dežju martinovanje potekalo nemoteno. Letos bo prvič organiziran tudi izbor najboljšega mladega vina. Svoja letošnja vina bodo na pokušino pripeljali člani domačega Vinogradniško-sadjarsko turističnega društva Debeli hrib in štiri sosednja vinogradniška društva: Vinogradniško-turistično društvo Čatež pod Zaplazom, Društvo vinogradnikov »Lisec« Dobrnič, Društvo Vinogradnikov Suha krajina in Vinogradniško društvo Štuc Šmartno, pridružili pa se bodo tudi vinarji iz Turističnega društva Ambrus.

Najboljše rdeče vino in najboljše belo vino bodo izbrali obiskovalci tržnice, ki bodo razstavljena vina pokušali in najbolj všečna nagradili s točkami. Izmed navzočih vin bo izbrano tudi t.i. »Prijetno domače mlado vino«, pridelano na območju občine Ivančna Gorica.

Druženje s Cvičkovo princeso in Jasno Kuljaj

Pokušanje razstavljenih vin bo možno od odprtja tržnice dalje, uradni program pa se bo pričel ob 9.30 uri. Tržnico v Ivančni Gorici bo ob tej priložnosti obiskala tudi letošnja Cvičkova princesa Anja Mrhar iz Čateža pod Zaplazom. Veselo dogajanje na tržnici, pokušanje in izbor najboljših vin pa bo vodila priljubljena televizijska voditeljica Jasna Kuljaj, ki se že veseli srečanja z obiskovalci ivanške tržnice. V kulturnem programu bosta sodelovali Folklorna skupina Stična in Vokalna skupina Šentviški slavčki, za vesele viže pa bo skrbel tudi Ansambel Božekaku.

Vabljeni na Martinovo tržnico pod šotorom, v soboto 19. novembra 2016, od 8. do 12. ure!To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki