Izpostavljamo

Samo Butkovič udeleženec največjega maratona na svetu

Ivančna Gorica, 15.11.2016


Več kot 50.000 tekačev z vsega sveta se je 6. novembra na znamenitem newyorškem maratonu podalo v boj z ulicami in časom. Med profesionalci so bili ponovno najboljši Kenijci, toda največja privlačnost newyorškega maratona ni tekma, ampak množica udeležencev in vzdušje. Največji maraton na svetu, je letos preteklo tudi 57 Slovencev, med katerimi je bil tudi naš občan Samo Butkovič iz Sela pri Radohovi vasi.

Kako je teči skozi newyorška okrožja, je svoja doživetja Butkovič delil z nami, ki je 42-kilometrsko razdaljo pretekel v času 3h in 22min in med več kot 50.000 tekači zasedel odlično 3074 mesto.

Kot je za spletno stran dejal Butkovič, je tekače ob progi spremljalo čez milijon bučnih navijačev, glasbenih rock in jazz skupin, mažoretk, bobnarjev, ki jih ponesejo proti cilju tudi skozi pet strmih več kilometrov dolgih mostov, ki še kako pobirajo energijo. Vseskozi ga je ob progi spremljala tudi njegova družina.

Osebni rekord postavil v Berlinu

Na maraton se je intenzivno pripravljal dobrega pol leta z vsakodnevnim tekom in udeležbo na polmaratonih. Letno se udeleži vsaj dveh maratonov doma ali v tujini. Do danes se je dvakrat udeležil najhitrejšega maratona v Berlinu (osebni rekord 3h in 10min), Trstu, Dunaju, rad pa bi se preizkusil še na maratonu v Londonu.
Kot zanimivost je še dodal da omenjeni maraton povezuje vseh 5 newyorških občin, kar ga spominja na ivanški 115km dolgi tridnevni pohod Prijetno domače, ki povezuje vseh 12 krajevnih skupnostih. Naj omenimo, da je traso okoli občine tudi že prehodil.

Samu Butkoviču za izjemen rezultat in udeležbo na največjem maratonu na svetu iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki