Izpostavljamo

Na Martinovi tržnici bomo izbirali najboljše mlado vino

Ivančna Gorica, 11.11.2016


Občina Ivančna Gorica, Zavod Prijetno domače, Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica in upravitelj tržnice v Ivančni Gorici pripravljajo v soboto 19. novembra 2016, od 8. do 12. ure, tradicionalno Martinovo tržnico v Ivančni Gorici. Raznovrstna in bogata ponudba na stojnicah bo ta dan še posebej zaznamovana z mladim vinom in drugimi jesenskimi dobrotami.
Na tradicionalni Martinovi tržnici bo letos prvič organiziran tudi izbor najboljšega mladega vina. Svoja letošnja vina bodo na pokušino pripeljali člani domačega Vinogradniško-sadjarsko turističnega društva Debeli hrib in štiri sosednja vinogradniška društva: Vinogradniško-turistično društvo Čatež pod Zaplazom, Društvo vinogradnikov »Lisec« Dobrnič, Društvo Vinogradnikov Suha krajina in Vinogradniško društvo Štuc Šmartno.

Najboljše rdeče vino in najboljše belo vino bodo izbrali obiskovalci tržnice, ki bodo razstavljena vina pokušali in najbolj všečna nagradili s točkami. Prva tri vina v kategoriji rdečih vin in v kategoriji belih vin bodo prejela pisna priznanja. Najbolje ocenjeno vino pridelano na območju občine Ivančna Gorica pa bo še posebej nagrajeno: priložnostna polnitev z grafično podobo občinske blagovne znamke Prijetno domače in odkup vina za poslovna darila Občine Ivančna Gorica (količina odkupa po dogovoru). Občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače bosta namreč ob tej priložnosti obeležila 5. obletnico nastanka občinske vidne podobe in znamke Prijetno domače, ki je bila javnosti prvič predstavljena 11. novembra 2011.

Druženje s Cvičkovo princeso in Jasno Kuljaj

Pokušanje razstavljenih vin bo možno od odprtja tržnice dalje, uradni program pa se bo pričel ob 9.30 uri. Tržnico v Ivančni Gorici bo ob tej priložnosti obiskala tudi letošnja Cvičkova princesa Anja Mrhar iz Čateža pod Zaplazom. Veselo dogajanje na tržnici, pokušanje in izbor najboljših vin pa bo vodila priljubljena televizijska voditeljica Jasna Kuljaj, ki se že veseli srečanja z obiskovalci ivanške tržnice.

V kulturnem programu bosta sodelovali Folklorna skupina Stična in Vokalna skupina Šentviški slavčki, za vesele viže pa bo skrbel tudi Ansambel Božekaku.

Vabljeni na Martinovo tržnico, v soboto 19. novembra 2016, od 8. do 12. ure!To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki