Izpostavljamo

Srebrnih 25 let Stiškega kvarteta

Ivančna Gorica, 08.07.2016


V soboto 2. julija je Stiški kvartet ob 25-letnici delovanja pripravil v športni dvorani OŠ Stična v Ivančni Gorici slavnostni koncert ob okroglem jubileju. Priljubljeni kvartetovci so ob tej priložnosti v goste povabili vrsto izvajalcev s katerimi so pripravili čudovit večer glasbe in pesmi. Župan Dušan Strnad je kvartetu za dosedanje delovanje na glasbenem področju podelil spominski kovanec Prijetno domače.
Pisalo se je poletje 1991, ko so člani tedanjega Moškega pevskega zbora Stična Tone Zaletel, Dušan Kamnikar, Alojz Kastelic in Marko Okorn ustanovili Vokalni kvartet Stična, kasneje poimenovan Stiški kvartet. Tako se je začela uspešna in ustvarjalna glasbena pot skupine, ki je ime sicer poznanega domačega kraja in s tem tudi občine Ivančna Gorica ponesla širom po Sloveniji in tudi preko njenih meja.
Na slavnostnem koncertu je kvartet v pesmi in glasbi prikazal to prehojeno pot in se predstavil z različnimi pesmimi in različnimi glasbenimi žanri, ki so zaznamovali tudi njihovo 25-letno delovanje. V tem obdobju se je nekajkrat spremenila tudi zasedba kvarteta, nazadnje pred nekaj leti, ko se je polovica kvarteta pomladila s Kristjanom in Urošem, ki sta se pridružila Dušanu in Marku. V programu so zapeli tudi skupaj z gosti večera: Marko Pezdirc iz Zlatih muzikantov, Mojca Saje iz skupine Dežur, ženski trio Teja Saksida, Katarina Janič in Lara Zorn, ljubljanska klapa Lavanda, citrarka Tanja Zajc Zupan, narodnozabavni ansambel Simona Bučarja in nepozabni klaviaturist in moderator slavnostnega koncerta Tadej Vasle.
Kvartetu je ob jubileju čestital tudi župan Dušan Strnad, ki se je v nagovoru zahvalil za njihov doprinos k razvoju pevskega ustvarjanja v občini Ivančna Gorica. Kvartet v svoji 25-letni zgodovini ni le sodeloval pri številnih prireditvah in dogodkih v občini, temveč je kot je dejal župan, s svojim uspešnim delovanjem tudi zgled številnim mladim, ki stopajo po njihovih stopinjah. Ob tej priložnosti je kvartetu podelil posebno priznanje v obliki spominskega kovanca, s podobo občinske znamke Prijetno domače.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki