Izpostavljamo

Na Muljavi podelili priznanja »Zlati bralec«

Ivančna Gorica, 10.06.2016


V sredo, 8. junija 2016, so se na Muljavi srečali zlati bralci občin Ivančna Gorica, Dobrepolje in Grosuplje. Letos je kar 99 devetošolcev iz sosednjih treh občin osvojilo naziv Zlati bralec, kar pomeni, da so vseh devet let šolanja radi brali, obiskovali knjižnico in končali tekmovanje za Bralno značko.
Prireditev se je začela ob 10. uri na Jurčičevi domačiji na Muljavi. Zlatim bralcem iz Osnovne šole Stična, Osnovne šole Brinje Grosuplje, Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje, Osnovne šole Dobrepolje in Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični je svojo ustvarjalno pot skozi vilinska sporočila najprej predstavila osrednja gostja ga. Alenka Kos. Po krajšem uvodnem filmu je s pripovedovanjem in z branjem izbranega odlomka na prisrčen in sočuten način orisala ključne življenjske vrednote.
V nadaljevanju kulturnega programa so zlate bralce v spodbudnem in pohvalnem vzdušju nagovorili podžupan občine Ivančna Gorica g. Tomaž Smole, župan občine Dobrepolje g. Janez Pavlin, direktorica Mestne knjižnice Grosuplje ga. Roža Kek in ravnatelj šentviške šole g. Janez Peterlin. Skupaj z ravnatelji in mentorji branja so podelili tudi knjižne nagrade. Vsak zlati bralec je letos prejel knjigo – Louis Adamič Novi svet – ljudje in vizije, ki je izšla kot šesta knjiga v Domoznanski zbirki občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. Iz Osnovne šole Stična je priznanje prejelo 31 učencev, iz Osnovne šole Louisa Adamiča 41 učencev, iz Osnovne šole Brinje 7 učencev, iz dobrepoljske šole 8 učencev ter iz šentviške šole 12 zlatih bralcev.
Prireditev so z instrumentalnimi, pevsko, plesno in recitacijsko točko sooblikovali učenci iz omenjenih šol.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki