Izpostavljamo

Slovesnost ob izgradnji kanalizacije in ostale infrastrukture v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 04.06.2016


Krajevna skupnost Višnja Gora, Društvo upokojencev Višnja Gora, Turistično društvo Polževo in Višnja Gora, Kulturno društvo Janez Cigler Višnja Gora in Prostovoljno gasilsko društvo Višnja Gora so v petek, 3. junija 2016 že 11. tradicionalno priredili srečanje krajanov Višnje Gore, ki pa je bilo letos še posebej svečano.
Od zadnjega snidenja srečanja krajanov se je v Višnji Gori veliko zgodilo, zato je lepo biti Višnjan, saj je kraj obogaten s kar nekaj novimi pridobitvami. Višnja Gora je v zadnjem letu dobila dolgo pričakovano in potrebno kanalizacijo, zgrajena in obnovljena pa je tudi druga infrastruktura. Ob tej priložnosti so nove pridobitve na petkovi prireditvi tudi simbolično predali namenu.
   
Krajane sta uvodoma pozdravila predsednik krajevne skupnosti Luka Šeme in župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. Kot je dejal Strnad ima sedaj Višnja Gora kanalizacijski sistem, ki je sodoben, odgovoren do okolja in prijazen do uporabnikov. »Z gradnjo kanalizacije se je začelo oktobra lani, zaključilo pa konec maja letos, kar je dva meseca pred rokom izvedbe. Iskrena čestitka gre vsem izvajalcem, pohvala pa vam Višnjanom, ki ste v veliki večini gradnjo spremljali z razumevanjem in pomagali izvajalcem, da so bili tako uspešni. Na kanalizacijo bo priklopljenih dobrih tisoč prebivalcev in 280 hišnih priključkov. Trenutno je izdanih 254 odločb. Odločili smo se, da na to kanalizacijo priključimo tudi vas Žabjek, kjer bo priključenih še 75 krajanov. Gradnja le- te se bo pričela v naslednjih mesecih.«

Svoj nagovor je zaključil z naslednjimi besedami: »To kar se je zdaj postorilo v Višnji Gori ste si Višnjani in Višnja Gora zaslužili. To je dobra popotnica za naprej, da se mesto Višnja Gora razvija v vseh pogledih, da bo privlačno za vas, ki tukaj živite in tiste, ki bodo k vam prihajali. Bodite še naprej tako prijazni gostitelji in sodelujte takrat, ko je potrebno. S sodelovanjem in povezovanjem so ljudje tisti, ki znajo, zmorejo in hočejo in v občini Ivančna Gorica je veliko takšnih.«

Vrednost kanalizacijskih del po pogodbi je znašala 2.666.197 eur, izgrajenih pa je bilo 7500 metrov kanalizacijskih vodov. Delo je izvajalo Javno komunalno podjetje Grosuplje s številnimi podizvajalci, večina iz naše občine.
V okviru te kanalizacije je Višnja Gora dobila dodano vrednost v cestah, dodatnih označbah, v novih prevlekah, hitrostnih ovirah, prometni signalizaciji in zato bo Višnja Gora tudi bolj varna. Zgrajena je bila tudi javna razsvetljava na Ciglerjevi in Kopališki ulici, Cesti na Polževo do podružnične šole, ob regionalni cesti od centra proti Peščeniku in krak proti Grintovcu. Hkrati pa so z izgradnjo položene tudi cevi za napeljavo optičnega kabla na celotnem območju gradnje.
Na prireditvi sta se župan Dušan Strnad in predsednik krajevne skupnosti zahvalila tudi vsem izvajalcem del, ki so še posebej zaslužni, da se je projekt izgradnje kanalizacije in druge infrastrukture tako uspešno in hitro zaključil. Sledil je še simbolični prerez traku vseh izvajalcev in podizvajalcev del v družbi predsednika krajevne skupnosti in župana.
Kulturni program so popestrili Višnjanski fantje, Manca in Luka Pirc, mlada harmonikaša, Marcel Petrič in Matic Zorec na kitari ter komični vložek Angelce iz Čušperka. Po končanem programu so za dobro razpoloženje poskrbeli člani ansambla Hec, članice društva upokojencev Višnja Gora pa pripravile slastno domače pecivo.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki