Drugi dan pohod zaradi slabega vremena zaključili na Krki

Ivančna Gorica, 07.05.2016


Za nami je tudi drugi dan tridnevnega pohoda po krožni pešpoti Prijetno domače, ki se je pričel v Zagradcu. Nekaj manj kot šestdeset pohodnikov se je v jutranjih urah iz Zagradca podalo po treh Turistično-informativnih točkah.
 
Iz Zagradca so se vzpeli do Valične vasi, kjer raste ena najstarejših lip na Slovenskem. Po krajšem postanku so se spustili do Gostišča na Pajčni ter hojo nadaljevali neposredno ob strugi reki Krki do Rivčje jame, kjer so se skupinsko fotografirali ter krenili proti mostu Breg – Drašča vas. Po prečkanju mostu čez reko Krko, so se podali na vinorodno območje nad Kamnim Vrhom, kjer so se pohodniki vzpeli na Aljažev stolpič, ki so pred leti postavili člani Gorniškega kluba Limberk – sekcija Ivančna Gorica v sodelovanju s Turističnim društvom Ambrus. Sledil je spust proti današnjem prvem žigosanju v Ambrus k turistični info točki, ki se nahaja pod kostanjem v vaškem jedru nasproti župnijske cerkve sv. Jerneja. Tu so jih pričakali in bogato pogostili člani tamkajšnjega turističnega društva.
Sledil je vzpon po gozdnih poteh proti Malem Korinju. Po hoji navkreber jih je pot pripeljala do Vodéne jame, kjer so jih za popestritev današnjega dne pričakali člani Jamarskega kluba Krka, ki so pohodnike popeljali po jami ter jim prikazali vajo spuščanja z višine. Od tu so pot nadaljevali proti Korinju do novega gasilskega doma, ki je še v fazi izgradnje. Tam so jih pričakali korinjski gasilci, ki so pohodnikom odprli vrata na ogled še kako potrebne pridobitve za njihov kraj.
Po ogledu so se vzpeli na najvišji vrh današnjega dne Korinjski hrib (731m), kjer so se danes še zadnjič skupinsko fotografirali, kajti med spustom proti naslednji info točki na Krki, jih je ujelo slabo vreme, ki je pohodnike dodobra namočilo. Po več kot polurnem deževju in vedritvi, so se spustili še do žigosanja pri info točki na Krki ter pohod predčasno zaključili na »Čukovini«, kjer imajo svoje prostore krška društva. Pot naj bi nadaljevali še proti Muljavi, a so jim tokrat zagodle slabe vremenske razmere.
Današnji drugi dan pohoda je uspešno prehodilo kar 55 vztrajnih pohodnikov, ki so bili na zaključku kljub slabemu vremenu še vedno polni pozitive in energije. Iskrene čestitke!

Jutrišnji zadnji dan bodo pohodniki začeli izpred info točke na Muljavi. Po Jurčičevi poti se bodo podali proti prvi info točki v Višnji Gori. Pot bo vodila do Obolnega, najvišjega vrha v Občini Ivančna Gorica do info točke Metnaj. Zaključek tridnevnega pohoda Prijetno domače pa bo v Stični pri Gašper baru. Vabljeni!


Dogajanje s pohoda lahko neposredno V ŽIVO spremljate preko spletne strani Občine www.ivancna-gorica.si ali na Facebook profilu Občine Ivančna Gorica.

fotogalerija 2. dne >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki