Prazniki vabijo na številne prireditve

Ivančna Gorica, 30.04.2016


Vabljeni na prireditve, ki bodo v občini Ivančna Gorica popestrile dogajanje v letošnjih prvomajskih praznikih.

Vztrajnostna dirka z »avtomatik« motorji

Moto Klub Fire Group tudi letos prireja vztrajnostno vožnjo z mopedi z avtomatskim menjalnikom za t.i. Veliko nagrado Ivančne Gorice. Vztrajnostna dirka bo v soboto, 30. aprila od 11. ure dalje v obrtni coni Ivančna Gorica. Dogodek se bo nadaljeval s tradicionalnim moto zborom in kresovanjem.

Nastop Folklorne skupine Igman iz Bosne in Hercegovine

Turistično društvo Višnja Gora bo v sklopu folklornega festivala SloFolk gostila nastop Folklorne skupine Igman iz Hadžićev, ki je ena izmed najboljših folklornih skupin iz Bosne in Hercegovine. Več kot 30 plesalcev te skupine bo v svojih narodnih nošah predstavilo bosanske ljudske plese, v soboto, 30.4. ob 12.30 uri, na Mestnem trgu v Višnji Gori.

12. mednarodni folklorni festival SloFolk v Šentvidu pri Stični

Tri folklorne skupine z Dolenjske in Posavja že dvanajstič prirejajo mednarodni folklorni festival SloFolk, na katerega so letos povabili folklorne skupine iz Poljske, Bosne in Hercegovine ter Romunije, ki bodo svoje bogato ljudsko izročilo predstavile v Šentvidu pri Stični, Artičah in v Novem mestu.

Še posebej lepo povabljeni to soboto, 30. aprila ob 19. uri, v Dom kulture Šentvid pri Stični, kjer gostitelj KD Vidovo, že dvanajstič prireja večer plesa.

Kresovanje na Debelem hribu

Vinogradniško sadjarsko turistično društvo Debeli hrib pa vabi na kresovanje na Debeli hrib, ki bo, 30. aprila 2016 s pričetkom ob 19:30 uri, s podelitvijo priznanj in plaket najbolje ocenjenim vinom. Vinogradniki iz domačega društva bodo kres pripravili na križišču v središču naselja, kjer bo poskrbljeno za dobro voljo, okusno hrano in izbrano kapljico.

24. Romanov pohod

Planinsko društvo Šentvid pri Stični vabi v nedeljo 1. maja 2016 na tradicionalni 24. Romanov pohod, s pričetkom ob 8. uri na parkirišču v Stični. Pohod bo potekal po trasi Stična – Sela – Izirk – Obolno – Pristava – Gradišče – Stično, pohodniki pa se bodo naužili lepot narave in spoznali tudi bogato kulturno in zgodovinsko dediščino krajev na trasi poti. Vabljeni vsi ljubitelji planin in pohodništva!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki