Izpostavljamo

Pevci in godci ljudskih pesmi Studenček z nami že 10 let

Ivančna Gorica, 30.09.2015


Minulo soboto je v Ivančni Gorici potekal slavnostni koncert ob 10-letnici delovanja skupine Pevci in godci ljudskih pesmi Studenček.
V Ivančni Gorici je pred desetimi leti začela delovati skupina pevcev ljudskih pesmi, ki se je poimenovala Studenček, po zaselku Studenec, ki je del naselja Ivančna Gorica. Skupina si je v prvem desetletju delovanja nabrala številne izkušnje, saj ljudski pevci in godci iz Ivančne Gorice zelo radi popestrijo marsikatero prireditev v domačem kraju in tudi drugod kamor jih povabijo. Sodelujejo z KO RK Ivančna Gorica, DPŽ Ivanjščice, domovi starejših občanov, Varstveno-delovnim centrom Želva in drugimi društvi in organizacijami.
Na koncertu ob praznovanju jubileja so v goste povabili Pevce ljudskih pesmi Šešče, Moško pevsko skupino Gmajnarji, skupino Sosedje in duo Nastja in Jože. Slovesnega praznovanja sta se udeležila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Župan Strnad je članom in članicam čestital ob jubileju in jim zaželel še veliko uspešnih let delovanja, predvsem pa je izrazi zahvalo za njihov prispevek k ohranjanju slovenske ljudske pesmi in slovenske kulture na sploh. Še posebej je poudaril, da se skupina vedno rada odzove povabilu na nastop tudi ob različnih prireditvah, ki jih organizira Občina Ivančna Gorica in dogodkih na tržnici v Ivančni Gorici. Za njihov doprinos k razvoju in prepoznavnosti občine Ivančna Gorica, jim je ob tej priložnosti podelil posebno županovo priznanje v obliki spominskega kovanca, v podobi znamke Prijetno domače.
Člani skupine so ob jubileju prejeli srebrne Maroltove značke, ki jih podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. V odsotnosti vodje izpostave JSKD Ivančna Gorica je priznanja podelila predsednica Zveze kulturnih društev Ivančna Gorica, Maja Lampret.
Ob koncu koncerta so Studenčki še enkrat zapeli in zagodli skupaj z gosti in nekdanjimi člani skupine in pesem je v dvorani kulturnega doma odzvanjala še pozno v noč.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki