Izpostavljamo

10. Županov turnir v ulični košarki

Ivančna Gorica, 29.09.2015


V nedeljo je na zaprtem delu Sokolske ulice v Ivančni Gorici potekal jubilejni deseti Županov turnir v ulični košarki, ki je na ulico ponovno privabil številne košarkarske navdušence. Tekma vseh tekem med županom in podžupanom je ponovno pripadla županu Dušanu Strnadu.
Nedeljskega turnirja 3 na 3 v košarki se je udeležilo devet ekip, ki so se med sabo pomerile v dveh skupinah po klasičnem turnirskem sistemu. V tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi Tim Bar in Top profit, ki so jo z 21:17 dobili slednji. V finalni tekmi za zmagovalca 10. županovega turnirja so se pomerili ekipi Šentjernej in Tazadnja ekipa. Kljub imenu pa je Tazadnja ekipa na koncu zasluženo slavila s 21:18.

3. mesto Top profit

2. mesto Šentjernej

1. mesto Tazadnja ekipa
Med turnirjem je potekalo tudi tekmovanje v metu za tri točke. Med 16 prijavljenimi tekmovalci je bil najbolj natančen Žiga Erčulj.
Kot je že v navadi sta se ob 16. uri pomerila župan Dušan Strnad proti podžupanu Tomažu Smoletu, vsak s svojo ekipo. Za županovo ekipo sta igrala še županov sin Jernej in Aljaž Omejec, medtem ko sta za podžupanovo ekipo igrala še Janez Erčulj in Danilo Baranašič. Po uvodnem izenačenem dvoboju, je ekipa podžupana prišla do visokega vodstva z 16:10, a se je končnica obrnila v prid županove, ki je na koncu ponovno slavila. Končni rezultat ŽUPAN : PODŽUPAN 21:19.
Za igralce so za prva tri mesta in za zmagovalca v metu trojk namenili denarne nagrade, za navijače in ostale obiskovalce pa spremljevalni program. Tudi letos je po košarkarskem turnirju potekalo tekmovanje v igri med dvema ognjema. Skozi ves dan je s plesnimi ritmi zabaval ivanški DJ Kasnič.To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki