Izpostavljamo

V uporabo predali prenovljen medicinski laboratorij

Ivančna Gorica, 24.09.2015


Včeraj je pred Zdravstvenim domom v Ivančni Gorici potekala slovesna otvoritev prenovljenih prostorov medicinskega laboratorija. Z novimi, večjimi prostori se je ivanški približal drugim sodobnim slovenskim laboratorijem. V prvi vrsti bo pacientom zagotovljena večja zasebnost pri sprejemu in odvzemu biološkega materiala ter boljša kakovost laboratorijskih storitev.
Prenova in predvsem širitev je bila potrebna z vidika zagotavljanja pogojev iz Pravilnika o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati laboratoriji za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine, saj so pri zadnji presoji, ki podeljuje dovoljenje za delo laboratorija, dobili pogoj ureditve obstoječih prostorov. Zdravstveni dom Ivančna Gorica je problematiko predstavil ustanovitelju Občini Ivančna Gorica, ki skrbi in zagotavlja zaposlenim čim boljše pogoje za delo in s tem posledično omogoča tudi boljšo oskrbo občanov. Za obnovitev in razširitev prostorov medicinskega laboratorija so se odločili v poletnih mesecih, ko je obisk manjši.

Direktor Zdravstvenega doma Ivančna Gorica dr. Janez Zupančič: »Današnji 23. september je simbolika, ki nas povezuje. Res da je pomladanski čas, čas ko se vse rojeva, vse buhti, jesen oziroma prvi dan jeseni, pa je čas, ko pobiramo plodove. In ta naš današnji dosežek je plod, ki sta ga ustvarila naš ustanovitelj Občina Ivančna Gorica in javni zavod Zdravstveni dom Ivančna Gorica. Finančna udeležba pri projektu je stala 120.000 evrov in je bila težko pridobljena, a kot boste videli se je splačalo in sam ta plod nam bo pokazal, da lahko uresničimo cilje tudi za naslednje tekoče projekte.«

»Skrb za tiste, ki potrebujejo pomoč je ena glavnih nalog lokalne skupnosti. V ta dom zahajajo ljudje predvsem takrat kadar so bolni in pričakujejo, da bo ta pomoč čim hitrejša, kvalitetnejša in strokovna. Zato je potrebno stalno vlagati v opremo in prostore«, so bile uvodne besede župana Dušana Stranda. V nagovoru je še izpostavil dobro sodelovanje Občine z Zdravstvenim domom, hkrati pa dodal, da se bo Občina kot ustanovitelj še naprej trudila, da bodo zaposlenim zagotovljeni čim boljši pogoji za delo in bo posledično tudi boljša oskrba občanov. Veseli ga tudi potek gradnje prizidka k zdravstvenemu domu, ki sledi rokom in lahko že konec letošnjega leta pričakujemo novo sodobno lekarno in nove dodatne prostore zdravstvenega doma. »Prepričan sem, da lahko že v kratkem občino Ivančna Gorica privzdignemo med prve v Sloveniji, tudi po kvaliteti zdravstvenega varstva«, je še dodal Strnad.
Uradno otvoritev medicinskega laboratorija sta s simboličnem prerezom traku izvedla župan Dušan Strnad in direktor zdravstvenega doma dr. Janez Zupančič. Sledil je ogled novih prenovljenih prostorov medicinskega laboratorija.
Občanke in občani si bodo obnovljeni laboratorij lahko ogledali 2. oktobra ko bo potekal t.i. dan odprtih vrat.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki