Izpostavljamo

Zlata poroka zakoncev Drab

Ivančna Gorica, 22.09.2015


Preteklo soboto je bil v naši občini zanimiv dogodek, ki ni ravno pogost – zlata poroka zakoncev Pavle in Antona Draba. Slednja sta se skupaj poročila pred petdesetimi leti, sedaj pa znova potrdila zaobljube ljubezni in zvestobe.
Civilni obred, ki je potekal na domu predsednice Društva likovnikov Ferda Vesela Šentvid pri Stični Milke Gruden na Glogovici, je na željo zlatoporočencev opravil župan Občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad. Župan je zlatoporočencema v svojem in tudi v imenu občine Ivančna Gorica izrekel iskrene čestitke v krogu svojih sorodnikov in prijateljev ter še veliko let, polnih zdravja in veselja do življenja. Izročil jima je tudi zlatoporočno listino ter darilo občine. Civilni obred je zaključil z naslednjo mislijo: »Na roki, ki je dala vrtnico, ostaja njen vonj. Čudovita misel, ki me spominja, da je žar vajinih prstanov in nevidna moč, ki je prisotna v obeh pristanih prisotna tudi na današnji slovesni dan.«
Tone se je rodil na Glogovici 4 v Šentvidu pri Stični 12. 08. 1928 in je po končanem študiju odšel na delo v Jesenice na Gorenjskem. Tam se je zaposlil v železarni in tudi pokoj dočakal v tej službi. Prav tako je bila tam zaposlena Pavla, ki je bila rojena 14. 01. 1930 blizu Cerkna. Tudi ona je dočakala pokojnino v železarni. Ko sta bila upokojena, sta kupila hiško v Radohovi vasi, kjer tudi sedaj živita. Poročila sta se 16. 03. 1965 v Ljubljani. Ton se je že na Jesenicah začel ukvarjati s slikarstvom, čeprav je še kot otrok porisal vse kar je bilo možno. V Šentvidu je ustvaril likovno društvo Ferdo Vesel in naučil veliko slikarjev, da so pravilno mešali barve in uporabljali čopiče. Postal je zelo dober slikar, saj so njegove slike po svetu in doma. Z veseljem lahko povemo, da ena izmed njih visi tudi v županovem domu. Ob njegovem delu mu je žena Pavla stala ob strani in bila njegov največji kritik. Poleg slikarstva se je ukvarjal še z mnogo drugimi stvarmi, kot na primer kiparstvo, rezbarstvo in pisanjem zgodovine ter takšnih in drugačnih verzov.
Zlatoporočenca sta po poročnem obredu nadaljevala slavje v krogu družine, sorodnikov in prijateljev.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki