Izpostavljamo

Medgeneracijsko srečanje »Vsi smo ena generacija« postreglo z vrsto talentov

Ivančna Gorica, 19.09.2015


Občina Ivančna Gorica in Svet župana za starosti prijazno občino sta včeraj že tretje leto zaporedoma na Sokolski ulici v Ivančni Gorici priredila medgeneracijsko – kulturno srečanje pod geslom VSI SMO ENA GENERACIJA.
Uvodoma so številne obiskovalce in goste, med njimi tudi župana Dušana Strnada, nagovorili predsednica Sveta župana za starosti prijazno občino Milena Vrenčur, dr. Jože Ramovš z Inštituta Antona Trstenjaka in podžupan Tomaž Smole. Po besedah podžupana Smoleta je zdaj že tradicionalna prireditev Vsi smo ena generacija organizirana z namenom, da ponovno ozavestimo, da smo vsi eno in da moramo skrbeti drug za drugega. »Sožitje pomeni, da vztrajamo skupaj tudi takrat, ko nam ne gre vse po načrtih, da si pomagamo in skrbimo za tiste, ki so pomoči potrebni. Pri tem pa ne mislim samo na starejše, ne mislim samo na bolne in onemogle, skrbi smo potrebni vsi. In tako kot mi lahko pomagamo starejšim, lahko tudi starejši pomagajo nam z izkušnjami, nasveti in včasih preprosto s tem, da so z nami in nas poslušajo. Predvsem od nas samih pa je tudi odvisno, kako nas bodo ti otročički, ki bodo jutri takšni ko smo mi, videli čez toliko let. Zato je prav, da z lastnim zgledom in tudi s takimi prireditvami damo medgeneracijskemu sožitju ustrezno težo in veljavo«.
Na ploščadi pred občinsko stavbo so se številnim obiskovalcem zvrstili nastopajoči vseh starostnih obdobij. Z nami so bili najmlajši iz Vrtca Ivančna Gorica, učenci Osnovne šole Stična in Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični, Kulturno društvo Srednje šole Josipa Jurčiča, Vokalna skupina Nimfe, Ženski pevski zbor KD Harmonija, Plesni klub Guapa, Kulturno društvo Zagradec, Višnjanski fantje, Društvo upokojencev Ivančna Gorica, Mešani pevski zbor Sončni žarek in Knjižnica Ivančna Gorica. Javnosti so se predstavili tudi oskrbovanci Dnevnega varstva za starejše iz Šentvida pri Stični.
Ob zaključku je predsednica Sveta za starosti prijazno občino zbrane povabila še na simbolično otvoritev prenovljenih prostorov nad knjižnico v Ivančni Gorici, ki bodo služili predvsem medgeneracijskemu druženju, izobraževanju in aktivnemu preživljanju časa. Simboličen trak je prerezal župan Dušan Strnad.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki