Izpostavljamo

Na Sokolski ulici v Ivančni Gorici je živahno

Ivančna Gorica, 18.09.2015


V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki se letos odvija med 16. – 22. septembrom, je pristopil tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica. Danes 18. 9. 2015 od 9. ure dalje se bo v ta namen v Ivančni Gorici odvijala akcija »Ulice otrokom«. Sokolska ulica bo namenjena učencem prve triade iz Osnovne šole Stična za njihovo igro, zato je cesta danes zaprta za ves promet. Obvoz je urejen.
Namen vseslovenske akcije je opozarjati na probleme, ki jih imajo v sodobnem cestnem prometu otroci, saj zlasti v mestih in naseljih ni dovolj površin, na katerih bi se otroci lahko varno igrali. Hkrati ni dovolj varnih šolskih poti, kolesarskih stez in drugih površin. S tem simbolnim dejanjem, da ulice vsaj za en dan v letu vrnemo otrokom, lahko opozorimo tudi na druge razsežnosti pretirane uporabe motornih vozil v urbanih okoljih.
Naj omenimo še, da bo danes od 17.30 ure dalje ravno tako na Sokolski ulici, pred ploščadjo občine Ivančna Gorica, potekala medgeneracijska prireditev Vsi smo ena generacija. Vljudno vabljeni!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki