Tudi letos so se harmonikarji zbrali v Sobračah

Ivančna Gorica, 03.08.2015


V nedeljo, 19. julija je v Sobračah potekalo tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki ga je priredilo tamkajšnje Prostovoljno gasilsko društvo Sobrače. Letos so v goste povabili tudi predstavnike pobratenega Prostovoljnega gasilskega društva Lucova iz Prekmurja, vse zbrane pa je nagovoril podžupan občine Ivančna Gorica, Tomaž Smole.
Prireditev se je pričela s sv. mašo, nato pa se je program nadaljeval v prostorih gasilskega doma, kjer je navzoče pozdravil podžupan Tomaž Smole. Podžupan je izrazil zadovoljstvo, da tamkajšnji gasilci tradicionalno pripravljajo nadvse zanimivo prireditev, ki pritegne tako tekmovanja željne harmonikarje kot tudi obiskovalce od blizu in daleč.
Najprej so oder na prireditvenem prostoru zasedli najmlajši harmonikarji starosti do 13 let. Tekmovalno žirijo v sestavi Jure Pečjak, Marjan Zupanc in Luka Posavec je v tej kategoriji najbolj navdušil Žan Kostanjevec, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Vesna Zarabec ter Nejc Zavodnik.
V kategoriji od 13 do 19 let je zmago slavila Eva Antončič, mesti za njo pa sta osvojila Martin Meglič in Grega Skubic. Sledila je tekmovalna kategorija od 19 do 35 let, kjer so si od prvega do tretjega mesta sledili Uroš Bobnar, Sandra Murgelj in Jure Omahen, v najvišji kategoriji nad 35 let pa Alojz Murgelj, Marjan Šadl in Vinko Borštnar. Najbolj zaželeno priznanje, Pokal Sobrače, ki ga podelijo najboljšemu harmonikarju po izbiri občinstva, pa je osvojil član domačega gasilskega društva Andraž Mostar.
Poleg dobre glasbe in seveda hrane in pijače, so Sobračani poskrbeli tudi za nadvse zanimivo tekmovanje v vlečenju vrvi, kjer so v ženski kategoriji domače gasilke premagale gostje iz Lucove, v moški kategoriji pa so s konkurenco pometli člani PGD Dob pri Šentvidu.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki