Položen temeljni kamen za gradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 31.07.2015


Lekarna Ljubljana je včeraj pričela z gradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Ivančna Gorica. Vrednost gradbeno obrtniških in instalacijskih del je 550.000,00 €, rok izvedbe je sedem mesecev, dela pa bo izvajalo podjetje GPI Tehnika iz Novega mesta skupaj s podizvajalci.
Temeljni kamen so slavnostno položili dr. Marjan Sedej, direktor Lekarne Ljubljana, Dušan Strnad, župan Občine Ivančna Gorica, Janez Zupančič dr.med., direktor Zdravstvenega doma Ivančna Gorica in Drago Muhič, direktor GPI Tehnika. Malo več kot leto je bilo potrebno, da se je pripravil projekt, uredila potrebna dokumentacija, pridobilo gradbeno dovoljenje in izbralo izvajalca.

Občina Ivančna Gorica je 2.7. 2014 podpisala pogodbo o podelitvi stavbne pravice za obdobje gradnje v korist Lekarne Ljubljana. Omenjena pogodba je Lekarni Ljubljana omogočala pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo novega prizidka k zdravstvenemu domu v Ivančni Gorici, v katerem bo svoje prostore imela tudi lekarna. Trenutno obstoječa enota Lekarne Ljubljana v Ivančni Gorici posluje v najetih prostorih, ki so premajhni za potrebe zagotavljanja oskrbe občankam in občanom.

S tem projektom bosta Lekarna Ljubljana in občina Ivančna Gorica pridobili novo, večjo lekarno, ki se bo nahajala v neposredni bližini zdravstvenega doma. To bo omogočilo bolnikom enostaven in hiter dostop do zdravil, v novih in sodobnih prostorih pa bogatejša tudi ponudba zdravil in zdravstvenih pripomočkov.
Prizidek zdravstvenega doma bo zgrajen v dveh etažah, tlorisna velikost stavbe bo 11,10 m x 38,82 m. Objekt bo imel nadstrešnico in povezovalni most z obstoječim zdravstvenim domom. Neto tlorisna površina obeh etaž skupaj je 823,26 m2, pritličje bo namenjeno za lekarniško dejavnost, v nadstropju pa bodo dodatni prostori za potrebe dejavnosti zdravstvenega doma. Občina Ivančna Gorica stroškov z izgradnjo samega objekta ne bo imela, bo pa skupaj z Zdravstvenim domom Ivančna Gorica kasneje uredila in opremila prostore v nadstropju za potrebe zdravstvene dejavnosti.

Lekarna Ljubljana bo pridobila nove dovolj velike prostore za nadaljnji razvoj lekarniške dejavnosti v Ivančni Gorici. Zdravstveni dom pa bo prišel do novih, več kot potrebnih prostorov za ambulante in ostale dejavnosti, ki sodijo k osnovnemu zdravstvenemu varstvu. Tako se bo uresničena tudi 3. faza projekta obnovitve in posodobitve Zdravstvenega doma Ivančna Gorica, ki je bil zgrajen v 60. letih prejšnjega stoletja.
Občina Ivančna Gorica sodi v zadnjih desetih letih med tiste (še posebej med večjimi občinami – nad 15.000 prebivalcev) z najvišjo stopnjo prirasta, tako naravnega kot priselitvenega. Poleg šol in vrtcev je potrebo poskrbeti tudi za druge osnovne storitve, ki omogočajo občanom, da se v svoji občini počutijo Prijetno domače.
Ob tej priložnosti je župan Dušan Strnad povedal: »Lekarna Ljubljana ima dolgoletno tradicijo opravljanja lekarniške dejavnosti v naši občini in prepričan sem, da bo to dejavnost uspešno izvajala tudi v prihodnje, veseli pa me, da so pri svojih načrtih prisluhnili tudi potrebam, ki jih ima lokalna skupnost v kateri lekarna deluje. Ko bo spomladi zaključena gradnja objekta bo občina skupaj z zdravstvenim domom skušala čim preje izpeljati še dokončanje in opremljanje prostorov, ki jih s to investicijo pridobivamo«.

Dr. Marjan Sedej je izpostavil: »Na tem mestu bo v prihodnjih mesecih zrasla peta največja poslovalnica Lekarne Ljubljane, trudili pa se bomo pridobiti tudi 24-urno dežurstvo za zdravila. Izvajalec del GPI Tehnika Novo mesto ima rok za izvedbo del sedem mesecev, načrtujemo torej, da bi nova lekarna začela poslovati za Veliko noč prihodnje leto«.

Zadovoljstvo pa je izrazil tudi direktor Zdravstvenega doma Ivančna Gorica Janez Zupančič, dr. med: »Veseli me, da sta investitor in občina našla skupni interes, da pridemo do kapacitet ki bodo omogočale uspešno zdravstveno dejavnost za občane tudi v prihodnje. Z novimi prostori bomo lahko razširili predvsem zobozdravstveno in pediatrično dejavnost«.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki