Jurčičeva povest Domen na Muljavi samo še ta konec tedna

Ivančna Gorica, 03.07.2015


V letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi domača gledališka skupina Kulturnega društva Josipa Jurčiča že četrto desetletje neprekinjeno uprizarja Jurčičeva dela. V letošnji gledališki sezoni je po desetih letih spet postavljena v gledališče pod Tokčevim borštom predstava Domen, katero bodo odigrali samo še ta konec tedna.
Jurčičeva »domača povest iz prejšnjega veka« Domen je za prenekatere literarne zgodovinarje in tudi za Jurčičeve rojake ena najboljših pisateljevih pripovedi. V njej se odvija napeta zgodba med Domnom, - človekom izredne energije, strastnim v ljubezni in sovraštvu, občutljivim za svojo čast in človeško dostojanstvo - ter njegovim izvenzakonskim očetom, pokvarjenim in surovim podeželskim graščakom Sovo. Začutite realno podobo premožnega kmeta Jurca s hčerjo Anko in osebenjice Mete, Domnove matere, utrip vaškega življenja, večer na preji, bdenje pri mrliču, »rumplanje«, fantovsko petje, lov na kmečke fante. Dogajanje živahno poganjajo »originali« - berač Urh, Špilkin Jožek in zapiti učitelj Kerševan.
Letošnjo postavitev je dramatizirala Tatjana Lampret, ki predstavo tudi režira, za imenitno sceno pa je poskrbel Dore Južna in ekipa marljivih domačinov. Publika kot vedno lahko uživa v naravnem amfiteatru na Jurčičevi domačiji.

Kdaj bodo predstave:

Petek, 3. julij 2015 ob 21. uri
Sobota, 4. julij 2015 ob 21. uri


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki