Na Polževem obeležili dan državnosti

Ivančna Gorica, 26.06.2015


Tudi letošnja osrednja svečanost ob dnevu državnosti je tradicionalno potekala na Polževem, kjer se občanke in občani ob tem prazniku srečujemo že od leta 2003. Nekaj sto občank in občanov je prisostvovalo sveti maši za domovino in kulturnemu programu.
Slovesnost, ki jo je pripravila Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z Občinsko turistično zvezo Ivančna Gorica se je začela z mašo za domovino, ki jo je v cerkvi svetega Duha na vrhu Polževega vodil župnik s Krke Marko Burger. V mašni pridigi je vse pozval k molitvi za domovino in njene voditelje.
Po maši se je praznovanje nadaljevalo na prostem s kratko prireditvijo pri kateri je sodeloval Mešani pevski zbor Krka. Občanke in občane je ob prazniku nagovoril župan Dušan Strnad, ki se je spomnil prelomnih dogodkov v času osamosvojitve Slovenije in se ob tej priliki zahvalil tistim našim občanom, ki so tudi sodelovali pri nastajanju samostojne Slovenije. Kot je dejal je bil nastanek samostojne države rezultat enotnosti izražene na plebiscitu, nadalje pa se je navezal na uvajanje lokalne samouprave, ko so nastale nove občine, med njimi pred dvajsetimi leti tudi nova občina Ivančna Gorica.
Druženje ob dnevu državnosti se je zaključilo pri hotelu na Polževem, kjer je bil za vse udeležence golaž, organizatorji pa so že spregovorili tudi o svečanosti prihodnje leto, ko bo Slovenija praznovala 25. rojstni dan.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki