Izpostavljamo

Krajevni praznik v Ambrusu

Ivančna Gorica, 30.06.2015


V Ambrusu je na predvečer dneva državnosti potekalo tradicionalno praznovanje krajevnega praznika. Tudi letos so se zbrali številni krajani iz vseh vasi Krajevne skupnosti Ambrus in se skupaj ozrli po dosežkih iz preteklega leta, na predvečer dneva državnosti pa so v središču Ambrusa zasadili lipo.
Letošnje tradicionalno srečanje krajanov se je začelo s prireditvijo v dvorani kulturnega doma, kjer se je številnim krajanom pridružil tudi župan Dušan Strnad. Kot je povedal župan, ga veseli, da so krajani tako povezani, saj je s tem življenje v kraju lažje in bogatejše. Ob tej priložnosti je predstavil nekaj občinskih investicij, ki se tičejo tudi njih. Nedavno odprta nova šola v Zagradcu bo namenjena tudi šolarjem iz Ambrusa, Občina pa trenutno vodi postopek za izbiro izvajalca gradnje vodohrana na Kamnem Vrhu. Spodbudne so tudi novice, da bodo državne institucije začele z obnovo ceste proti Zvirčam.
Krajane je pozdravil tudi predsednik Krajevne skupnosti Ambrus Stane Tekavčič, ki je zadovoljen z delom novega sveta krajevne skupnosti in tudi nekaj letošnjih pridobitev je rezultat dosedanjega dela in dobrega sodelovanja. Zlasti se je zahvalil vsem društvom, ki so zelo aktivna v kraju. Polna dvorana krajanov je prisluhnila tudi predstavnici Krajevne organizacije Rdečega križa Ambrus in predstavnici Kulturnega društva Ambrus, ki je predstavila potek letošnjih poletnih delavnic za otroke. Prireditev je spremljal tudi kulturni program v izvedbi domačega kulturnega društva, v gosteh pa je bila skupina harmonikarjev Čateški m'skvantarji.
Po zaključku programa v dvorani pa se je program nadaljeval v središču vasi, kjer je na novo urejenem vaškem središču potekala zasaditev in blagoslov lipe. Zbrane je nagovoril domači župnik Uroš Švarc, ki je spregovoril o pomenu vaške lipe in povabil župana in predsednika krajevne skupnosti da sta lipo zasadila. Po blagoslovu, ki ga je opravil župnik so lipo zalili predstavniki različnih rodov in stanov, ki živijo v župniji. S tem so simbolično prikazali, da je skrb za lipo, skrb vseh krajanov.
Večer se je tradicionalno nadaljeval z druženjem ob golažu na igrišču pri podružnični šoli.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki