Seja Upravnega odbora Turistične zveze Slovenije na Muljavi

Ivančna Gorica, 18.06.2015


V torek, 16. junija je na Muljavi v prostorih Gostilne pri Obrščaku potekala druga redna seja Upravnega odbora Turistične zveze Slovenije. Upravni odbor TZS, ki je organ zveze, šteje 20 članic in članov iz celotne Slovenije, njegova poglavitna naloga pa je upravljanje delovanja zveze in njenih specializiranih svetov, med drugim s področij razvoja turizma, promocije in informiranja ter ostalih pomembnih področij delovanja TZS.
Članice in člane upravnega odbora TZS, s predsednikom g. Petrom Misijo na čelu, je na Muljavi uvodoma pozdravil župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Župan je izrazil zadovoljstvo, da je v TZS dobro zastopana tudi naša občina, prisotnim pa je predstavil dosežke občine v zadnjih nekaj letih ter jih seznanil s prihodnjimi načrti razvoja lokalne skupnosti, tudi na področju turizma.

Z območja, ki ga pokriva Občina Ivančna Gorica, interese Občinske turistične zveze v Upravnem odboru TZS zastopa direktor Zavoda Prijetno domače, Miha Genorio, omenimo pa naj še, da v Disciplinskem razsodišču zveze deluje Pavel Groznik, ki se je tudi udeležil tokratne seje odbora na Muljavi. Poleg omenjenih v svetih TZS delujejo tudi predsedniki turističnih društev iz naše občine in sicer: Miloš Šušteršič, predsednik TD Polževo v Svetu za razvoj turizma, Anica Volkar, predsednica TD Šentvid pri Stični v Svetu za razvoj Turistično-društvene organizacije, v Svetu za promocijo, informiranje in marketing deluje predsednik TD Stična, David Mrvar v nadzornem odboru TZS pa ima OTZ Ivančna Gorica svojega predsednika, Stanislava Kralja.
Odborniki so na Muljavi med drugim sprejeli Izvedbeni načrt TZS za leto 2015, ki je pomemben tudi za nadaljnji razvoj turizma pri nas, saj predvideva aktivno sodelovanje TZS pri oblikovanju ključnih zakonov in dokumentov, ki so v pripravi v letu 2015 in pokrivajo področja financiranja ter pospeševanja turizma v prihodnje.
Po končani seji so odborniki izrazili zadovoljstvo nad gostoljubjem v naših krajih, po končani seji pa so si z zanimanjem ogledali tudi kompleks Jurčičeve domačije na Muljavi. Navdušila jih je urejenost domačije, ki je po njihovem mnenju eden najlepših in najpomembnejših muzejev na prostem v Sloveniji. Ob slovesu je že tekla beseda o prihodnjem delu odbora, ki se bo jeseni že tretjič sestal, takrat v enem od ostalih turističnih biserov naše domovine.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki