Izpostavljamo

Božična zgodba v Velikih Češnjicah

Ivančna Gorica, 31.12.2015


Minulo soboto 27. decembra so krajani podružnične cerkve svete Ane v Velikih Češnjicah že peto leto zapored uprizorili žive jaslice. Uprizoritev na planjavi nad vasjo temelji na prostovoljnem delu in zagnanosti krajanov in njihove dobre volje, prireditev pa vsako leto privabi vse več obiskovalcev. Tudi letos je obiskovalce in organizatorje nagovoril župan Dušan Strnad.
Letošnja uprizoritev živih jaslic v Velikih Češnjicah bo ostala v spominu tudi po prvem snegu v letošnji zimi, saj je ravno v času prireditve začel naletavati prvi letošnji sneg, to pa je dalo prireditvi še poseben čar. Za prav posebeno vzdušje so že ob prihodu v vas poskrbele svetlobne figure iz lučk, ki so bile postavljene ob cesti, vse do prizorišča živih jaslic. Uprizoritev se je tokrat začela nekoliko drugače in sicer z obiskom škrata Ivana, ki predstavlja pravljični lik iz dežele Prijetno domače. Slednji sicer z jaslicami, ki opisujejo resnični dogodek nima nobene povezave, so pa organizatorji z njim izkazali pripadnost domači občini in znamki Prijetno domače s katero se občina predstavlja. V pozdravnem nagovoru je župan Strnad čestital krajanom, da so tudi letos strnili svoje moči in pripravili urprizoritev živih jaslic ter na ta način obogatili božično praznovanje v naši občini. Ob pravkar minulem dnevu samostojnosti in enotnosti je pohvalil tudi njihovo enotnost brez katere seveda takšnih dogodkov ne bi moglo biti.

Prizorišče je sestavljalo šest kulis, ki so ponazarjale svetopisemsko deželo, kar 30 domačinov pa je skozi igro pripovedovalo zgodbo o Jezusovem rojstvu. Tudi letos je v predstavi sodeloval dojenček v vlogi Jezuščka. Podobno kot minula leta je tudi letos najmlajši sodelujoči pri prireditvi prihajal izmed domačinov. Za pristno podoživljanje Kristusovega rojstva so poskrbele melodije božičnih pesmi v izvedbi Župnisjkega mladinskega zbora Šentvid in Moškega pevskega zbora Prijatelji, obiskovalci, še zlasti otroci pa so bili navdušeni nad sodelujočimi živalmi, med katerimi je največ pozornosti vzbujala kamela.

Seveda pa ni šlo tudi brez gostoljubnosti domačinov, ki so tudi letos poskrbeli, da so se obiskovalci lahko zadržali še po predstavi, se pogreli in okrepčali.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki