Izpostavljamo

Tradicionalni božični koncert Šentviških slavčkov

Ivančna Gorica, 30.12.2015


Božično-novoletni čas v naši občini zaznamujejo številne prireditve med katerimi je tudi tradicionalni božični koncert Vokalne skupine Šentviški slavčki. Tudi letos je koncert potekal 25. decembra v cerkvi svetega Vida v Šentvidu pri Stični, božičnim melodijam pa je tudi letos prisluhnil župan Dušan Strnad.
Tudi letošnji božični koncert Šentviških slavčkov je potekal v pristnem vzdušju ob jaslicah v župnijski cerkvi svetega Vida v Šentvidu pri Stični. Za marsikaterega obiskovalca je bil prav večer pesmi in glasbe ob jaslicah pravi vrhunec doživetega praznovanja Božiča. Številno občinstvo, ki je napolnilo šentviško cerkev je lahko prisluhnilo bogatemu programu, ki so ga pripravili Slavčki pod vodstvom zborovodje Tanje Tomažič Kastelic. Poleg lastnega programa pa so se publiki predstavili tudi skupaj z gosti koncerta. Tradicionalno so se Slavčkom pridružili člani Ansambla Povratniki, ki vedno znova dokažejo kako lahko tudi zvok harmonike popestri božični večer. Že drugo leto zapored so Slavčki gostili Godalni orkester Kulturnega društva Stična. Mladi glasbeniki pod vodstvom Polone Udovič Furlan pridno ustvarjajo in navdušujejo publiko. Tudi tokrat je bilo, saj veliko članov orkestra prihaja iz Šentvida in okolice. Celoten večer je tako minil v prepletanju pesmi in glasbe ter osrednjega božičnega sporočila, da se moramo ljudje imeti radi in se spoštovati.
Tudi tokrat se je koncert zaključil s sproščenim kramljanjem pred cerkvijo, kjer je bila ob dobrotah in toplih napitkih priložnost tudi za izrekanje prazničnih voščil.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki