Izpostavljamo

Priznanja zaslužnim za večjo varnost v prometu

Ivančna Gorica, 23.12.2014


Skrb za varnost v prometu je gotovo ena temeljnih nalog vsake lokalne skupnosti. Tudi v občini Ivančna Gorica deluje Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki skupaj z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica prispeva na področju vzgoje in preventive v prometu pomemben delež k večji ozaveščenosti in boljši vozniški kulturi.
December je že tradicionalno zaznamovan z družabnimi dogodki, tako je bil primeren tudi za svečano podelitev priznanj Javne agencije Republike Slovenije za varnost v prometu (AVP). V letošnjem letu je namreč agencija na predlog SPV Občine Ivančna Gorica in ZŠAM Ivančna Gorica podelila šest priznanj zaslužnim posameznikom, ki so s svojim dolgoletnim delom na področju skrbi za večjo varnost udeležencev v prometu, pomembno prispevali k stanju v prometu na območju naše občine. Pred svečano podelitvijo so zbrane nagovorili predsednik SPV Občine Ivančna Gorica Marjan Balant, predsednik ZŠAM Ivančna Gorica Franc Bivic in župan Dušan Strnad, v imenu Zveze ZŠAM Slovenije pa je spregovoril predsednik nadzornega odbora zveze Jože Nosan.
Podeljena so bila naslednja priznanja: bronasti znak AVP za prispevek k večji varnosti v prometu sta prejela Ciril Zajec in Nikolaj Erjavec; srebrni znak AVP za prispevek k večji varnosti v prometu Ignac Zajec; zlati znak AVP za prispevek k večji varnosti v prometu Rajko Bivic in Jože Glavič. Svečano listino AVP za dolgoletno prizadevno in uspešno delo na področju prometne varnosti pa je prejel Franc Grabljevec. Žal se je v času od potrditve priznanja in dejanske podelitve končala življenjska pot g. Franca Grabljevca, zato je listino v njegovem imenu prevzel sin Franci Grabljevec.
Kako pomembno je področje preventive in vzgoje v prometu in kako na tem področju ni nikoli dovolj opravljenega dela se je v tistih dneh izkazalo tudi na naših cestah. Po nekaj letih se je pred kratkim zopet zgodila nezgoda s smrtnim izidom.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki