Izpostavljamo

Prednovoletno srečanje z duhovniki in javnimi zavodi

Ivančna Gorica, 19.12.2014


Župan Dušan Strnad se je v tem tednu srečal s predstavniki rimokatoliške cerkve ter z ravnatelji in direktorji javnih zavodov, ki tako ali drugače delujejo v Občini Ivančna Gorica. Danes se bo na prednovoletnem srečanju srečal še z gospodarstveniki iz naše občine. Tovrstni dogodki so priložnost za predstavitev načrtov ter izmenjavo mnenj in izkušenj.
Na srečanju z duhovniki, ki delujejo v naši občini je župan zbranim predstavil glavne razvojne usmeritve občine in večje projekte v iztekajočem se letu 2014. Izpostavil je tudi skupne aktivnosti v letu 2014, kot so maša za domovino na Polževem ob Dnevu državnosti, prav tako v Valični vasi, kjer je bil vojaški vikar dr. Jože Plut dobil županovo priznanje v obliki spominskega kovanca ob 25. letnici mašništva. Občina je v pred kratkim na podlagi poziva finančno podprla obdarovanje otrok po župnijah. V letošnjem letu je z naslova obnove kulturne dediščine nekaj sredstev iz proračuna šlo tudi za obnovo podružnične cerkve sv. Ane v Velikih Češnjicah in podružnične cerkve Žalostne matere božje v Dednem Dolu.
Včeraj pa je na turistični kmetiji Okorn na Pristavi nad Stično potekalo novoletno srečanje, kjer so se zbrali ravnatelji šol, ravnateljica vrtca, direktorji javnih zavodov in predsedniki zvez v občini Ivančna Gorica. Po besedah župana Strnada je delo javnih zavodov v letu 2014, katerih ustanoviteljica in sofinancerka je občina, potekalo skladno s pričakovanji in v okviru danih možnosti. Ob tej priložnosti so se prisotni sprehodili po novoustanovljeni turistični vasi Pristava, kjer se je v prelepem vremenu videlo na vse konce Slovenije.
Župan je ob koncu obeh srečanj povabil na številne bližajoče dogodke v občini, kot so božično-novoletni koncerti, proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter že tradicionalne žive jaslice v Velikih Češnjicah. Seveda je bila priložnost tudi za izrekanje voščil.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki