Izpostavljamo

XX. Božično – novoletni koncert Godbe Stična

Ivančna Gorica, 17.12.2014


Kulturno društvo Godba Stična ima že dolgoletno tradicijo in je pomemben del kulture v občini Ivančna Gorica pa tudi izven nje. Stiški godbeni z veseljem ob najrazličnejših priložnostih poprimejo za svoje inštrumente ter z glasbo zabavajo staro in mlado. Izmed vseh nastopov in koncertov pa je vsako leto najodmevnejši tradicionalni božično – novoletni koncert, ki so ga letos izvedli že dvajsetič.
Stiški godbeniki in godbenice so pod vodstvom kapelnika Vladimirja Škrleca izvedli koncert v dveh delih, v soboto, 13. decembra, in v nedeljo, 14. decembra. Tudi letošnji koncert je bil izveden kot zaključek uspešnega dela v minulem letu in občinstvo v dvorani stiške kulturne dvorane je zopet lahko uživalo ob izvajanju zanimivega programa. Godbeniki in godbenice iz Stične so tudi letos v goste povabili zanimive glasbenike. V soboto se jim je na odru pridružil Stiški kvartet, v nedeljo pa poleg slednjih še nekdanja članica godbe, pevka Nina Pušlar. Pester repertoar orkestrskih pesmi, ki so jih odigrali godbeniki, so gostje tako dopolnili s petjem lastnih pesmi, na koncu pa so združili moči še s skladbo, primerno za prihajajoči praznični čas.
Godba je v letu 2014 v svoje vrste sprejela tudi nove člane in sicer Tjašo Pirnar, Aljo Štaudohar in Anjo Hernec na flavti, Niko Sekirnik in Anžeta Adamljeta na trobenti ter Hano Kavšek na klarinetu.

Stiški godbeniki so se ob tej priložnosti zahvalili tudi Občini Ivančna Gorica, ki jim je s sredstvi pomagala pri nakupu dveh novih instrumentov, potrebnih za lažje in kvalitetnejše izvajanje vaj in nastopov. Tubo že uporabljajo, rog pa jih bo počakal pod letošnjo novoletno smrekico. Nedeljskega koncerta sta se udeležila tako župan Dušan Strnad kot podžupan Tomaž Smole.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki