Izpostavljamo

Srečanje z Božičkom v Šentvidu pri Stični

Ivančna Gorica, 15.12.2014


Minuli teden se je dobri mož Božiček ustavil tudi v Šentvidu pri Stični. Krajevna skupnost Šentvid pri Stični je v četrtek 11. decembra organizirala tradicionalno srečanje krajanov z obiskom Božička.
Zbranim je dobrodošlico izrekel tamkajšnji predsednik krajevne skupnosti Vojko Urbas. Člani Otroške folklorne skupine Vidovo so poskrbeli za program ter skupaj z otroci s huronskim klicanjem pričakali Božička. Na poti iz Daljnega vzhoda je Božiček otrokom prenesel pozdrave njihovih vrstnikov iz Kitajske ter jih naučil osnov kitajskega jezika. Prijetno je združil s koristnim, saj so otroci poleg daril domov odnesli še nekaj znanja. Folkloristi so poskrbeli, da je Božiček kljub utrujenosti celo zaplesal na ritme domače glasbe.
Imel je seveda veliko dela, saj je med otroke razdelil kar 250 daril. Preden pa je nadaljeval svojo pot se je ustavil še pri otrocih v Centru za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični. Obljubil je, da se ob letu osorej zopet vrne.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki