Izpostavljamo

Župan na tradicionalnem slovenskem zajtrku v vrtcu Polžek v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 21.11.2014


Na današnji dan se po Sloveniji že tretje leto zapored v vrtcih obeležuje dan slovenske hrane, katerega namen je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Na t.i. tradicionalni slovenski zajtrk, ki so ga pripravili tudi v vseh enotah Vrtca Ivančna Gorica, je bil kot vedno vabljen tudi župan Dušan Strnad.
Še posebej slovesno je bilo v enoti Polžek v Višnji Gori, kjer so se medenega zajtrka udeležil tudi župan Dušan Strnad, predstavnika Čebelarskega društva Stična, ravnateljica vrtca Branka Kovaček in predstavnica kmetije Zabukovec, ki se ukvarja s pridelavo mleka in mlečnih izdelkov. Zajtrkovali so kruh, maslo, med, mleko, jabolka – vse lokalnega porekla, pridne vzgojiteljice in kuharice pa so poskrbele še za medene slaščice. V skupini Zmajčki, ki jo sestavljajo pet do šest leta stari otroci, so skupaj z vzgojiteljicama Andrejo in Simono za goste pripravili tudi krajši program. Ob koncu so gostom otroci izročili v spomin na današnji dan priložnostna darilca.
Letos je za vse vrtce v naši občini maslo in mleko prispevala že omenjena kmetija Zabukovec iz Krke, jabolka so prispevali iz kmetije Janežič iz Poljan nad Stično in kmetija Erjavec iz Gorenje vasi, med pa so prispevali člani lokalnih čebelarskih društev ČD Stična in ČD Krka-Zagradec.
Že včeraj pa je Vrtec Ivančna Gorica pripravil za otroke in njihove starše predstavo Medenka, kjer so lahko otroci spoznali življenje čebel skozi glasbo, ples in igro, starši pa so lahko na t.i. mini tržnici, spoznali izdelke lokalnih pridelovalcev.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki