Izpostavljamo

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč

Ivančna Gorica, 19.11.2014


V soboto, 15. novembra smo tudi v naši občini obeležili letošnji svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Tako kot v mnogih slovenskih krajih so tudi v Ivančni Gorici zagorele svečke v spomin na vse tiste, ki so v prometnih nesrečah izgubili življenje oz. bili poškodovani in njihove svojce.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč v Sloveniji obeležujemo na pobudo Zavoda Varna pot od leta 2007 dalje, v naši občini pa smo ga prvič obeležili leta 2010. Tudi letos so člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica položili sveče v sredini krožišča v Ivančni Gorici in se na ta način poklonili vsem žrtvam prometnih nesreč v naši občini. Simbolnemu dejanju s katerim je izražena tudi solidarnost do svojcev žrtev, je prisostvoval tudi vodja policijskega okoliša Ivančna Gorica Damjan Mišigoj.
Ob tem pa je vsekakor spodbuden podatek, da tudi v zadnjem letu ni bilo smrtne žrtve na cestah v občini Ivančna Gorica.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki