Izpostavljamo

Otroci vrtca Polžek povabili župana na zajtrk

Ivančna Gorica, 13.11.2014


V petek, 21. novembra 2014 bodo v Sloveniji že tretje leto zapored po vseh vrtcih obeležili dan slovenske hrane, katerega namen je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Na t.i. tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga pripravijo tudi v enotah Vrtca Ivančna Gorica je vedno povabljen tudi župan Dušan Strnad. Tudi letos je župan prejel prav posebno vabilo, ki so mu ga poslali otroci in strokovne delavke iz vrtca Polžek iz Višnje Gore.
Župan je vabljen, da se otrokom pridruži na tradicionalnem slovenskem zajtrku, naslednji petek ob 8. uri v vrtcu Polžek v Višnji Gori. Malčki bodo ta dan jedli med, maslo, kruh, mleko in jabolko. Naj omenimo, da je vrtec v Višnji Gori v letošnjem letu dobil tudi nov prizidek, na starem objektu pa je bila izvedena energetska sanacija.
Lani je župan zajtrkoval z najmlajšimi v matičnem vrtcu v Ivančni Gorici.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi se izboljšalo zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudilo aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.

S tem projektom se javnosti predstavi pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuda k pravilni in zdravi prehrani. Posebno pozornost pa se namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki