Izpostavljamo

V Hrastovem Dolu so se srečali kulturniki iz naše občine

Ivančna Gorica, 01.10.2014


V soboto je v prenovljenih prostorih nekdanje šole v Hrastovem Dolu potekalo srečanje kulturnikov občine Ivančna Gorica. Srečanje je bilo poleg družabne tudi izobraževalne narave, saj so ob 12. uri pričeli z glasbenimi in gledališkimi delavnicami, nadaljevali pa ob 16. uri z družabnim srečanjem in krajšo predstavitvijo društev oziroma kulturnega utripa občine. Slednjega se je udeležil tudi župan Dušan Strnad.
»Namen srečanje je, da krepimo medsebojne vezi, ustvarjalnost društev in poglabljamo odnose med posamezniki, ki delujejo na področju ljubiteljske kulture v občini Ivančna Gorica«, je uvodoma vse zbrane nagovorila nova predsednica Zveze kulturnih društev Občine Ivančna Gorica, Maja Lampret.

Po besedah župana Strnada je izredno zadovoljen, da je novo vodstvo ZKD Ivančna Gorica svoje delo zastavilo zelo resno, da na ta način nadgrajuje uspešno delo prejšnjega vodstva. Kot je dejal si enostavno ne predstavlja občine brez kulturnih društev oz. brez društvenega dogajanja tako v kraju kot občini. Dokaz za to, je tudi statistični podatek, ki pravi, da je skoraj polovica občanov vključenih vsaj v eno društvo oz. skupnost. Ob zaključku je izrazil željo, da srečanje kulturnikov postane tradicionalno, vsem prisotnim pa je zaželel še naprej veliko uspeha pri njihovem kulturnem poslanstvu.

V nadaljevanju je bil glavni poudarek namenjen spoznavanju društev ter krepitvi medsebojnega sodelovanja. Predstavili so se KD Vidovo, KD Zagradec, KD Harmonija, KD Ivančna Gorica, KŠD Dob, KD Prijatelji, KD Krka, KD Ambrus in KD Stična..

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki